• Marijke Venner verhuist haar atelier.
• Marijke Venner verhuist haar atelier. Foto: Lya Cattel

Atelier La Grange naar de Boschstraat

zaltbommel • Na ruim twaalf jaar Ruiterstraat gaat Marijke Venner van Atelier La Grange verhuizen naar de Boschstraat 53.

Ze komt in goed gezelschap, want steeds meer kunstenaars kiezen ervoor om hun atelier in die straat te vestigen. Leuk voor het wandelend publiek; ze kunnen kunstwerken bewonderen en zien er ook regelmatig cursisten aan de slag. Ook in het nieuwe atelier van Marijke gaan de teken- en schilderlessen gewoon door. "Sommige cursisten volgen al vijftien jaar les bij mij", vertelt ze. Naast het geven van lessen, is Marijke ook nog steeds actief als kunstenares, ze maakt vrij werk en werkt ook in opdracht. Het nieuwe onderkomen is bij de meeste Bommelaren bekend als het Snoepwinkeltje en was later nog een tijd een winkel in sieraden en accessoires. Eigenaar Leon van Rijckevorsel heeft het pand helemaal geschikt gemaakt voor het atelier van Marijke. "Ik ben daar ontzettend dankbaar voor", zegt ze.

Cadeau-artikelen

In de nieuwe winkel zijn ook de mooie schildersmaterialen te koop. Verf, doeken, penselen; er is volop keus voor professionals en fanatieke amateurkunstenaars. Speciaal voor de maand december heeft de kunstenares leuke cadeaupakketjes samengesteld, met bijvoorbeeld aquarel- of grafietpotloden en aquarelblokjes, die al vanaf 7 euro te koop zijn.

La Grange is op maandag en dinsdag open van 13:00 tot 17:00 uur, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 13:00 en op afspraak. Het atelier is ook tijdens de extra koopavonden en koopzondagen geopend. Marijke is bereikbaar via telefoonnummer: 06-51555456.