Afbeelding
Foto: CDA Maasdriel

Bianca Laheij lijsttrekker voor CDA

maasdriel • De 30-jarige Bianca Laheij (Kerkdriel) is lijsttrekker voor het CDA in Maasdriel bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Robert Dekkers (Hedel) is één van de weinige nieuwe gezichten op de lijst.

Laheij is bezig aan haar tweede periode van vier jaar voor het CDA in de Maasdrielse gemeenteraad. De huidige raadsperiode is zij voorzitter van de fractie, die met negen koppen de grootste is in de gemeente Maasdriel. De partij laat verder weten dat op de lijst uit vrijwel alle kernen een CDA-kandidaat staat.

De kieslijst bestaat grotendeels uit zittende raadsleden, met op de plaatsen twee tot en met vier Peter de Vries (Rossum), Robert van Dijk (Ammerzoden) en Peter van Boxtel (Alem). Ook de zittende raadsleden Marinus Robbemondt uit Well, Leo van Doremaele uit Kerkdriel, Antwan van Doorn uit Hurwenen en Linda de Groot uit Rossum gaan voor nog een periode.

Voor de kern Hedel hoopt Robert Dekkers het nieuwe gezicht te worden; hij staat op nummer 5. CDA-coryfee en huidig wethouder Gerard van den Anker vertrekt na de verkiezingen. Een andere nieuwkomer op de lijst is Peter van Heumen (Kerkdriel) op 10. Huidig raadslid Brigit Verhoeven-Merks zal na de verkiezingen niet terugkeren.

Over wethouderskandidaten wil partijvoorzitter Ernst van der Schans het nog niet hebben. "Eerst laten we de kiezer aan het woord."