• Het koor staat onder leiding van Jan Opschoor.
• Het koor staat onder leiding van Jan Opschoor. Foto: Zaltbommels Kamerkoor

Kamerkoor zingt 'Die Geburt Christi'

zaltbommel • Het Zaltbommels Kamerkoor brengt zondag 26 november het zeldzaam uitgevoerde 'Die Geburt Christi' van Mendelsshohn ten gehore.

Bariton Noël Casteleyn, pianiste Olga van der Pennen en harmonium specialist Klaas Hoek werken mee aan dit concert met muziek uit de Romantiek. Onder leiding van dirigent Jan Opschoor brengt het koor werken ten gehore van Fauré, Rossini en als sluitstuk het oratorium Die Geburt Christi van Mendelssohn's 'Unvollendete'.

Deze uitvoering van het korte Oratorium 'Die Geburt Christi' van Mendelssohn is een tamelijk unieke gebeurtenis en voor zover bekend een primeur voor Zaltbommel. Mendelssohn schreef dit werk als een tryptiek over het leven van Christus: Geboorte – Lijden – Opstanding. Het laatste deel heeft Mendelssohn niet meer kunnen schrijven. Het Zaltbommels Kamerkoor brengt dit in een bijzondere bewerking met gebruikmaking van het drukwind harmonium. Het Oratorium begint met een recitatief met het karakter van een Pastorale, gevolgd door een robuust Trio van Wijzen en daarna een contrasterend koor, soms teder en af en toe heftig.

Het concertprogramma begint met elementen van het kerkelijk jaar, rondom Advent. Met componisten die in de negentiende eeuw, de eeuw van de Romantiek, cirkelden om Parijs en zich manifesteerden op het podium van internationale ontmoetingen en muzikale stimulansen.

Het concert vindt plaats in de Sint Martinuskerk en begint om 15:30 uur. Entree: 15 euro, kinderen t/m 12 jaar 5 euro.

q www.zaltbommelskamerkoor.nl