Geen verlichting bij fietspad Gameren

gameren • Er komt geen verlichting langs het fietspad Ouwelsestraat-Middelkampseweg. Dat heeft het college van burgemeester en wethouder vorige week besloten.

De dorpsraad van Gameren had het college verzocht om verlichting aan te brengen. Volgens het college zal de veiligheid door verlichting niet noemenswaardig toenemen en zijn ook de milieu-effecten nadelig. "Bovendien kunnen we niet zomaar verlichting aanbrengen op een stukje fietspad", licht wethouder Adrie Bragt toe. "We zouden daar beleid voor moeten hebben. Als we het op dit stuk fietspad doen, moeten we het overal doen." Overigens is er wel verlichting op de oversteekplaatsen.

Vragen VVD

De fractie van de VVD heeft deze week schriftelijke vragen ingediend over het onderwerp, omdat het bewuste fietspad vooral door scholieren gebruikt wordt. "Het pad is door zijn ligging aardedonker door het ontbreken van ander licht van bebouwing en wegen", aldus Koos de Looff en Gerrine Fernhout van de fractie. "Het ontbreken van goede verlichting op dit fietspad geeft een groot gevoel van onveiligheid, onbehaaglijkheid en gevoel van gevaar."

De fractie wil weten waarom het college de kosten te hoog vindt en aan welke negatieve milieu-effecten het college refereert.