• In het blauw, met beennummer 38, Arjen van der Kieft tijdens de wedstrijd in de Beloftedivisie.
• In het blauw, met beennummer 38, Arjen van der Kieft tijdens de wedstrijd in de Beloftedivisie. Foto: Michel Pichot du Plessis

Vriend manifesteert zich in topdivisie

zaltbommel/haarlem • Bij de drie schaatswedstrijden die zaterdag in Haarlem op het programma stonden, heeft Team Stehmann wisselende resultaten behaald. Jesse Vriend was met een 22e plaats in de Topdivisie-wedstrijd de gevierde man.

Behalve de vijfde ronde in de strijd om de KPN Marathon Cup in de belofte- en de topdivisie, stond zaterdag in Haarlem als eerste de mass start-wedstrijd op het programma. Daarin was Team Stehmann vertegenwoordigd met Arjen van der Kieft. Met een vierde plaats in een tussensprint reed hij een prima wedstrijd.

Een goed kwartier later stond de rijder uit Wormerveer alweer op het ijs voor de wedstrijd in de beloftedivisie. Ook Roel van der Stelt en Hugo Heijnen stonden namens team Stehmann aan het vertrek voor deze zogeheten doorstroomwedstrijd. Dit houdt in dat de beste twintig geklasseerde belofterijders bij de topdivisie aan de start stonden en de beloftecategorie op haar beurt weer werd aangevuld met de beste twintig regionale rijders. De mannen van ploegleider Mario Donker konden geen succesvolle ontsnapping forceren. Dat Van der Stelt in tegenstelling tot de vorige wedstrijden een lekkere wedstrijd reed zonder pijntjes of pech, was wel een opsteker.

In de topdivisie mocht Jesse Vriend door zijn zevende plaats in de 'ranking' bij de beloften van start gaan en hij zou proberen in zijn eentje de eer van team Stehmann hoog te houden tussen toppers als Jan Blokhuijsen, die tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sochi nog een gouden en een zilveren plak bemachtigde. Vriend hield zich knap staande tussen de 'kanonnen'. Hij reed de gehele wedstrijd sterk mee van voren en zat zelfs enkele malen mee in de voorste groep. Na een goede finale reed Vriend zichzelf uiteindelijk naar een zeer verdienstelijke 22e plaats.