Zuilichem mist aansluiting met top-5

zuilichem • Voor Zuilichem was het zaterdag de uitgelezen mogelijkheid om definitief de aansluiting met de top-5 te vinden. Daar slaagden de manschappen van trainer Kornee Sterrenburg echter niet in met een gelijkspel tegen Arkel.

Zuilichem kwam al na zeven minuten op voorsprong, toen een hoekschop van Peter van der Laar via een tegenstander in het Arkelse doel belandde. Daarop kwamen er kansen op de 2-0 via onder meer Erik van Dalen en Frans van Helvoort, maar zij verzuimden de score op te laten lopen. Drie minuten voor rust kreeg Zuilichem het deksel op de neus. De 1-1 ruststand zou ook de eindstand blijken te zijn. Door het gelijkspel blijft het gat met Arkel vier punten, tot teleurstelling van Sterrenburg: "We deden het goed, maar beloonden onszelf niet." Toch toonde Sterrenburg zich tevreden met wat hij van zijn ploeg zag: "We hebben hard gewerkt als team en we staan er goed op. Iedereen doet er alles voor om zo goed mogelijk te presteren."