• Donna staat links op het hoogste podium.
• Donna staat links op het hoogste podium. Foto: Spikes Fotografie

Donna in kampioensteam turnen

regio • De Zaltbommelse Donna van Wijgerden (12) is dit weekend in Amsterdam met haar teamgenoten bondskampioen geworden.

Donna turnt bij GV Tabitta Boxtel en wist zich met haar team als eerste plaatsen voor deze landelijke finale. Een hele prestatie aangezien er tijdens de kwalificatie in Waalwijk 56 teams mee deden.

Ook in de finale, waar de beste acht teams mochten turnen, hebben de turnsters hun eerste plek veilig gesteld. In Amsterdam mochten drie turnsters per toestel turnen waarbij alle drie punten mee telden. Donna heeft drie toestellen stabiel geturnd met hoge punten op de balk en vloer.

In december komt Donna in de actie tijdens Kersttoernooien in Nijmegen.

Hamarithi

Sportvereniging Hamarithi uit Aalst/Nederhemert mocht ook een team afvaardigen naar de landelijke bondsfinale. De vier meiden eindigden als zesde. De wedstrijd begon al spannend door te starten op het zenuwtoestel balk. Het toestel stond niet goed vast en viel tijdens de opsprong van Hannah van Boggelen naar beneden. Dit was flink schrikken.

Op het onderdeel vloer turnde Angelica Westerlaken een mooie oefening met veel bonussen. Janinka Egas vloog bij het onderdeel sprong over het toestel heen en scoorde goed. Nayinthe van den Heuvel overtrof die punten zelfs. Angelica kreeg een dikke negen voor de uitvoering en totaal van 13,100 punten.

De brugoefening ging prima. Hannah scoorde met mooie reuzendraaien en streksalto af 13,750 punten.

Volgende week starten de individuele wedstrijden in Culemborg.