• Drie jonge vioolleerlingen spelen zaterdag mee.
• Drie jonge vioolleerlingen spelen zaterdag mee. Foto: aangeleverd

Repeteren voor Messiah van Händel

zaltbommel • Het is bijna topsport. Elke dag repeteren vioolleerlingen, om zaterdag 18 november mee te kunnen spelen in het Zaltbommels Begeleidingsorkest met de Messiah. Geen dag wordt overgeslagen.

Afgelopen zaterdag was de 'strijkersrepetitie' in de Sint-Martinuskerk in Zaltbommel. Ariënne Baijense (20) uit Gameren studeerde de laatste maand een uur per dag. Maar zij had de Messiah in 2014 al gespeeld. Voor Madelief Berkens (13 jaar) is het de eerste keer. Vanaf september oefent ze elke dag. De leerlingen spelen samen met professionele violisten. Madelief: "Ze zijn wel veel beter dan ik. Fijn dat je op hen kunt terugvallen." Ze heeft nu vijf jaar les bij Martin de Winter. Hij is de orkestmeester en viooldocent aan de Muziekschool Zaltbommel.

De Winter stelt elk jaar het Zaltbommels Begeleidingsorkest samen op verzoek van KZM-Belcanto. KZM-Belcanto geeft twee keer per jaar een groot concert met professionele solisten en semiprofessioneel orkest. Leerlingen spelen mee in dit orkest. Een unieke ervaring voor hen. Sandra Muller (14) heeft al zeven jaar les. Ze speelde vorig jaar mee in het Weihnachtsoratorium van Bach in Kerkdriel en het jaar daarvoor in The Armed Man in de grote Sint Maarten. "Het is ook gezellig, om elk jaar weer dezelfde mensen tegen te komen. En de dirigent is heel duidelijk, maar wel aardig."

'Messiah van Händel' wordt zaterdag 18 november om 20:00 uur uitgevoerd in de Sint Martinuskerk. Kaarten zijn te koop bij Primera in Kerdriel en Salt Organic in Zaltbommel. Of via:

q www.kzm-belcanto.nl