Team Hamarithi naar bondskampioenschap

aalst/waspik • Het turnteam van Hamarithi dat uitkomt in de jeugd N3 heeft zich geplaatst voor de bondskampioenschappen in Amsterdam.

Vier teams van Hamarithi deden zaterdag mee aan de kwalificaties voor de landelijke wedstrijden, in de volksmond het NK. Het team jeugd N3 maakte het spannend door boven verwachting te turnen. Angelica Westerlaken wist een score boven de 13 te halen op het onderdeel vloer. Hannah van Boggelen turnde een mooie reusoefening met streksalto af, Nayinthe van den Heuvel en Janinka Egas turnden beide stabiel op balk met moeilijke elementen zoals tiktak, boogje en pirouette en lieten een mooie half in, half uit op sprong zien. Het team eindigde als vijfde en mag komende zaterdag naar Amsterdam.

Twee teams deden mee op het niveau pupil N2. Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen, Jasmine Szalla en Emma van de Werken turnen op N3, maar deze dag een niveau hoger. Het team werd achtste. Het andere team bestond uit Naomi de Keizer, Josefine 't Lam, Fedde van Mill en Mille Groenevelt. Zij werden ook achtste.

Bij de jeugd en junior meiden was Emma Burghout niet fit. Nadine Vervoorn excelleerde op vloer en Vera Westervoort was ijzersterk op balk. Rosalie 't Lam moet weer in het wedstrijdritme komen na een lange blessure. Fleur Danklof zette een prima brug- en vloeroefening neer. Het team werd achtste van de tien.