• Vlnr. Van der Stelt, Van der Kieft en Vriend.
• Vlnr. Van der Stelt, Van der Kieft en Vriend. Foto: Michel Pichot du Plessis

Herstart nekt Team Stehmann

utrecht • Het leek er zaterdag op dat Team Stehmann hoge ogen kon gaan gooien op De Vechtsebanen. Tot een herstart roet in het eten gooide en de wedstrijd in de Beloftedivisie compleet kantelde.

Nadat in de voorbije weken de snelle banen van Leeuwarden en Heerenveen waren aangedaan, stond als vierde wedstrijd om de KPN Marathon Cup de Vechtsebanen in Utrecht op het programma. De wedstrijd begon hard, zoals verwacht, en er waren direct meerdere uitlooppogingen. Alle rijders van Team Stehmann reden goed van voren en de ploeg was in iedere kopgroep vertegenwoordigd. Arjen van der Kieft zat in de eerste helft van de koers bij een grote en kansrijke groep. Toen Jesse Vriend net in de kopgroep terecht was gekomen werd de wedstrijd stilgelegd vanwege een zware valpartij. Voor Robbert Mekelenkamp, die voorafgaand aan de herstart nog erg lekker reed, was het na de herstart vooral afzien. Koud geworden tijdens de korte pauze was het voor hem lastig om weer in de wedstrijd te komen. Daardoor moest de rijder die voorheen woonachtig was in Almkerk, nu Oostwold, de strijd vroegtijdig staken. Ook voor Roel van der Stelt, die de laatste weken al geen geluk had, was het wederom geen fortuinlijke avond. Na de herstart was ook de rijder uit Genderen niet lekker in de wedstrijd gekomen. Hij moest van achteren koersen waar hij noodgedwongen gat na gat dichtreed en dat kostte hem uiteindelijk de kop.

Vriend finishte uiteindelijk achtste en Hugo Heijnen kwam als twintigste over de streep. De moegestreden Arjen van der Kieft haalde ook de eindstreep. De rijder uit Wormerveer finishte als 35e.