Vereniging Buitenstad start petitie

zaltbommel • Vereniging Buitenstad i.o. is een online petitie gestart om meer aandacht te krijgen voor de ontwikkeling van de Buitenstad.

De initiatiefnemers roepen de grondeigenaren Hoge Dennen en Waalbommel op om samen met de gemeente Zaltbommel om tafel te gaan zitten en een mooi plan te ontwikkelen. "U ontwikkelt op dit moment een massieve woonmuur met gesloten woningbouw aan de Waal", aldus de vereniging. "U wilt in de Buitenstad driehonderd woningen bouwen en de bestaande locatie van de Albert Heijn verbouwen. De uitkomst wordt een aaneengesloten hoogbouw voor een beperkte doelgroep. Wij constateren dat u deze oplossing kiest door een gebrek aan samenwerking en daardoor aan een integrale visie. U gaat zo onze toekomst voor 60 jaar vastleggen en déze toekomst willen wij niet!"

De vereniging wil dat Hoge Dennen stopt met de plannen voor de verbouwing van de supermarkt en gaat werken aan een 'wijk voor een gemengd publiek, met mooie zichtlijnen, terrasjes langs de haven, kleine ambachtsbedrijfjes en behoud van het industrieel erfgoed.' Albert Heijn kan volgens de vereniging prima ingepast worden met een extra discounter, ónder de woningen.

De petitie staat op de website:

q petities24.com/buitenstadzaltbommel