Regionale auteurs bij Bruna

zaltbommel • Deze maand staan er twee auteursbezoeken gepland bij Bruna Zaltbommel. Op woensdag 22 november van 19:00-21:00 uur presenteert Bard Bothe uit Zaltbommel zijn nieuwe boek 'Kerstverhalen'. Tijdens deze sfeervolle avond staat er een kop warme chocolademelk of een glaasje glühwein klaar. Er is live muziek van Philippine Corporaal en Simon Leferink.
Op (koop) zondag 26 november neemt Henk Murraij uit Hedel belangstellenden mee voor een inspirerende wandeling langs de Waal. Nadien signeert hij zijn debuut roman 'Durven Zijn' in de Bruna. Startpunt voor de wandeling is bij de Bruna, de wandeling is van 13:30-16:00 uur en daarna volgt tot 17:00 het signeren.


Oudere voorlezers gezocht

zaltbommel • Stichting Welzijn Bommelerwaard zoekt vijftien senioren die het leuk vinden om als vrijwilliger voor te lezen bij kinderen thuis in Zaltbommel. Het gaat om kinderen met een leesachterstand. De pilot die Welzijn Bommelerwaard start begint in het voorjaar. Gedurende twintig weken leest een vrijwilliger een uur per week voor. Eén of beide oude ouders zijn hierbij aanwezig, zodat zij mogelijk zelf ook meer gaan voorlezen aan hun kind. De voorkeur gaat uit naar voorlezers uit de buurt, zodat oud en jong elkaar ontmoet. De kinderen en boeken worden voorgedragen door brede school De Waluwe. Meer informatie bij Jacomien de Bruin (0418-634231 of jdebruin@welzijnbommelerwaard.nl).


Opbrengst collecte Bartiméus

regio • De collecte voor het ontwikkelen van een interactief lespakket en het uitbreiden van digitaal onderwijs aan kinderen die blind en slechtziend zijn, heeft de volgende bedragen opgebracht: in Zaltbommel 121 euro, in Poederoijen 286,97 euro en in Aalst 750,60 euro.


Mariakalender 2018 is weer te bestellen

kerkdriel • De Mariakalender voor 2018 is beschikbaar. Als vanouds is de kalender voorzien van een prachtig schild, het toont een prachtig paneel uit het beroemde altaar in de Sint-Baafskathedraal in Gent, geschilderd omstreeks 1432 door de gebroeders Jan en Hubert van Eyck. Op het kalenderblok staan tijden van zon en maan, een spreuk van de dag, kerkelijke en burgerlijke feestdagen, en verjaardagen van de Koninklijke familie. Op de achterzijde staan tal van praktische, interessante en grappige teksten. De kalender kost 9,50 euro en kan telefonisch besteld worden bij Riet Corten (0418-631677) of Maria de Groot (0418-63167). De overwaarde van 2017 (94,98 euro) is overgemaakt naar Cordaid Memisa.


Antwerps schilderij in Stadskasteel

zaltbommel • Museum het Stadskasteel heeft de kamer van de veldheer Maarten van Rossem heringericht. Het schilderij 'De aftocht van Maarten van Rossem na zijn aanval op Antwerpen' kreeg een opvallende plek. Omdat het niet mogelijk was om het originele schilderij uit Antwerpen in bruikleen te krijgen is een prachtige kopie gemaakt. Aanleiding is het symposium op 18 november in de Gasthuiskapel te Zaltbommel over die aanval in 1542.