donderdag 2 november

Open eettafel Alem
16:30, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Open Eettafel seniorenclub 't Verzetje. Op het menu staat een heerlijke stamppot. Niet-leden zijn ook welkom (dan kost deelname 5 euro). Aanmelden kan tot 30 oktober bij Annette Verschuure: 06-38448755.

Digitale vragen
18:30-20:00, Ophemert, bibliotheek. Inloopavond voor al je digitale vragen over o.a. informatie zoeken op internet, lenen van eBooks, het maken van een digitale afspraak, downloaden van apps, gebruik maken van NS reisplanner, DigiD en andere vragen. Deelname is gratis.

vrijdag 3 november

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan. Zelf gesprekken voeren op school, bij de dokter, tandarts, in de winkel of bank. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers een spelletje doen, kaartje leggen, koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee.

Energiemarkt Bommelerwaard
17:00-21:00, Zaltbommel, Dubotechniek. Informatie, tips en advies over energiebesparing en energie-opwek. Met o.a. workshop Aardgasvrij wonen, informatie over WarmteTerugWinning, LED-verlichting en slimme meters, workshop Elektrisch rijden en nog veel meer. Meer informatie staat op de websites van gemeente Maasdriel en Zaltbommel.

50 jaar VV Ophemert
19:00-21:00, Ophemert, VV Ophemert. Receptie ter ere van 50-jarig bestaan van VV Ophemert. Ook voor alle oud-trainers, oud-coaches en oud-leden die geen uitnodiging hebben ontvangen.
www.vvophemert.nl

Sint Maartensconcert
20:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Leerlingen van Muziekschool Zaltbommel improviseren op het thema Sint Maarten. Na de pauze concert door Fohkes, het koperkwintet van het Filharmonisch Orkest Den Bosch. Zij spelen stukken van vroeger en nu: Vivaldi en Pachelbel, maar ook de Pink Panther en Vader Jacob. Entree: vrijwillige bijdrage.

zaterdag 4 november

Spullen rommelmarkt
9:00-12:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Inzameling spullen voor de jaarlijkse rommelmarkt van onderhoudsfonds hervormde gemeente Well-Ammerzoden. Geen computers, tv's, stoffen banken en matrassen. Ook verkoophoek met oude, brocante en antieke spullen. Kledingverkoop van mooie, nette tweedehands kleding aan de Slijkwellsedijk 28.

Rommelmarktactie
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Verkoop- en inzamelingsactie van activiteitencommissie hervormde gemeente. Alles voor het interieur, ook kleding, boeken, glaswerk, fietsen en elektrische apparatuur. Geen grote wandmeubels en elektronische orgels. Ophaalservice via Jan: 06-41705445 of Gerard den Otter: 06-15695428.
www.rommelmarkt-bruchem.nl

Boekenmarkt Varik
Zaterdag 4 november a.s. is er weer een boekenmarkt die wordt georganiseerd door Zendingscommissie Varik-Heesselt van 9:30 uur tot 14:00 uur. De opbrengst is bestemd voor het peuter – en kleutertehuizen in Moldavië. Er is een uitgebreid assortiment boeken voor de jong en oud voor 1 euro per stuk, een altijd prijs spel en natuurlijk staat de koffie met eigen gebakken taart.

De Waluwe Fair
10:00-13:00, Zaltbommel, brede school De Waluwe. Kindcentrum Waluwe Kids (Locatie van Kanteel Kinderopvang)heeft een leuk programma samengesteld wat voor alle kinderen van 0-13 jaar én hun ouders leuk en interessant is Knutsel- en sportworkshops, springkussen én schminken. Kennismaken met de dierenman, die op bezoek is met o.a. zijn konijnen, cavia's, parkieten en papegaai. Voor zwangeren: workshop zwangerschaps- of babymassage. Verder: een markt met Babyaccessoires, kinderkleding, houten speelgoed, er is voor ieder wat wils. Plus een loterij voor 'Het vergeten kind'.

Straattheater in Pand 9
15:00-17:00, Zaltbommel, Pand 9. Theaterschool de Tuin van Kees presenteert 'Straattheater'. Bij ons schijnt de zon en je krijgt je zomaar zin om op een terrasje te gaan zitten... of toch niet? Als je daar achter wilt komen, kom dan kijken en naar acts die kinderen en jongeren tussen 7 en 14 jaar in elkaar hebben gezet in slechts zes lessen! Toegang gratis, reserveren niet nodig. Tuin van Kees heeft als doel kinderen en jongeren in Zaltbommel en omstreken kennis te laten maken met theater.

Bommelerwaard in Concert
15:00, Brakel, Huis Brakel. Nieuw muziekfestival 'Music between two Rivers' met zeven orkesten, die zich presenteren aan een professionele jury. Met: OBK Well, Prinses Juliana-Concordia Gameren-Nederhemert, OBK Brakel, Prins Hendrik Aalst, S.t Caecilia Ammerzoden, DES Hedel en Harp & Luit uit Vuren. toegang gratis. Meer informatie op de facebookpagina Bommelerwaard.in.Concert

Chinese film met eten
18:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Eerste avond van vierdelige filmcyclus van moderne Chinese cinema.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Feest VV Ophemert
20:00, Ophemert, VV Ophemert. 50 jaar VV Ophemert. Voetbal en Fun Clinic van SC Heereveen voor alle jeugdteams. Aansluitend 50-jaar jubileumtoernooi voor senioren en afsluiting met knalfeest van 20:00 tot 01;00 uur.
www.vvophemert.nl

Dubbelcabaret in De Poorterij
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. De Zaltbommelse Gerrie Smits samen met Fabian Franciscus. Twee comedians die ieder met hun eigen avondvullende show door heel Nederland toeren. In De Poorterij komen ze samen om Zaltbommel mee te laten genieten van een ongekend leuke avond. Entree: 17,50 euro.
www.de-poorterij.nl

Paardenmarktfeest
20:30, Hedel, Gelre's End. Feest ter voorbereiding op de Paardenmarkt van maandag 6 november. De toegang is gratis. Wethouder Gerard van den Anker maakt tijdens het feest bekend wie de Hedelnaar van 't jaar wordt.

zondag 5 november

Jeugddienst Zuilichem
9:30, Zuilichem, gereformeerde kerk. Thema: 'What you see is what you get?'. Voorganger: Jan Piet Maurits uit Hedel. M.m.v. de band Concrete uit Sprang Capelle.

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. 'Op adem komen'. Luisteren naar muziek, zingen, verhalen uitwisselen en de stilte zoeken. Thema: 'Heb je niet genoeg'. Voor alle levensovertuigingen en leeftijden. Na afloop koffie/thee.

Torenbeklimming Sint Maarten
14:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Speciale beklimming van de toren met op de eerste verdieping een verhaal over Sint Maarten. Verzamelen bij de ingang van de kerk. Deelname kost 3,50 euro.

St. Maartenswandeling
14:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Start van een themawandeling rond Sint Maarten. Met bezoek aan Sint-Maartenskerk en Sint Martinuskerk en aan het atelier van Maria van Gerwen, de ontwerpster van het bronzen beeld van Sint Maarten. Deelname is gratis.
www.beeldvansintmaarten.nl

Theaterplatform Drunen
14:30, Kerkdriel, Leyenstein. Vier deskundigen, drie vrouwen en één man willen hun kennis met u delen. Kennis die herkenbaar, openhartig, breekbaar, angstig en hilarisch is. Midlife Crisis Unplugged is uniek in zijn soort. De vier acteurs van Theaterplatform Drunen zijn ook de schrijvers van de voorstelling. Over het lichamelijk verval of juist de angst voor de geestelijke aftakeling of de overmoedige sprong in het avontuur omlijst met bekende muziek. Kortom een 'feest' der herkenning waarover best even mag worden nagepraat. Acteurs/auteurs: Leidi van Mook Judith Alsemgeest Margot Kieboom Toin Pijnenborg Entree: 6 euro. Reserveren kan via: leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu of via 06-13517036 en 0418-638638.

Klezmermuziek Stroomhuis
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Klezmermuziek, Jiddische en Sefardische liederen met Rolinha Kross en het Odessa Klezmer Trio. Entree: 15 euro incl. consumpties. Reserveren niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Bach op zondag
19:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. In het teken van Hervormingsdag, 500 jaar reformatie en de afsluiting van het Lutherjaar. Met o.a. 'Ein feste Burg ist unser Gott', een wat langere cantate met een belangrijke rol voor het koor en een uitgebreide orkestbezetting met trompetten en pauken. Ook: het koraal 'Nun bitten wir den Heiligen Geist' van M. Praetorius en 'Herr, sei gnädig' van F. Mendelssohn Bartholdy. Uitvoerenden: Tanja Obalski (sopraan), Oscar Verhaar (alt), Govert Valkenburg (tenor), Jelle Draaijer (bas), Hubo Bakker (orgel), Arie Hoek (leiding) en Cappella Sint Maarten. Toegang: uw gift.
www.maartenskerkmuziek.nl

maandag 6 november

Paardenmarkt Hedel
00:00, Hedel, centrum. In de Voorststraat, Blankensteijn, Molenstraat, Uithovensestraat en Kon. Wilhelminastraat. Rond de 1500 paarden, vele marktkramen en verkoopwagens en nog veel meer.

dinsdag 7 november

Seniorenmiddag
14:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Hans Hendriks van Warbij geeft presentatie over zijn reizen door Brazilië en Paraguay, in het bijzonder over de daar aanwezige watervallen. Georganiseerd door Seniorencomité Nederhemert.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Summer 1993' van Carla Simón. Gevoelig, understated autobiografisch filmdebuut. Na haar vader heeft de 6-jarige Frida uit Barcelona ook haar moeder verloren. Ze moet noodgedwongen bij haar oom en tante op het Catelaanse platteland gaan wonen. Simón baseerde de film op een turbulente periode uit haar eigen jeugd en weet misschien juist daardoor een verfijnde balans te vinden tussen verhaal en sfeer.

woensdag 8 november

Roels Beestenboel
13:30, Rossum, De Vaste Burcht. Dieren kijken en knuffelen.

Samen breien
13:30-15:30, Zaltbommel, Elliz in Company. Elke woensdagmiddag gezellig samen breien voor het Super Warme Dekenproject: lapjes van 30x30 die een mooie kleurige deken worden. Tijdens een evenement in december worden deze geveild/verkocht ten bate van goede doelen. Materiaal en pennen zijn aanwezig.

Scrabble Café
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. De koffie staat klaar. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Workshop Sint Maarten
14:00-16:00, Zaltbommel, De Poorterij. Een mooie Sint-Maartenslampion maken, nieuwe Sint-Maartensliedjes leren en daarna optreden voor ouders en/of opa's en oma's. Georganiseerd door Tekenschool Bommelerwaard en Koorschool Senta. Deelname kost 11 euro per kind. Aanmelden kan via:
info@tekenschoolbommelerwaard.nl

Repair Café
14:00-16:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Messiah met ballet
20:00-21:30, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Bijzondere Messiah avond. Voorproefje van het Oratorium Messiah van Händel dat KZM Belcanto op 18 november uitvoert in de Martinuskerk. Met een ballet door de gevorderde leerlingen van Balletschool Paulette Willemse. Vanwege de speciale balletvloer is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via: reserveren@paulettewillemse.nl Toegang: een gift na afloop.

donderdag 9 november

Open dag De Parasol
15:00-19:00, Zaltbommel, Pand 9. Open dag dagcentrum De Parasol van Reinier van Arkel. Te zien zijn schilderijen van deelnemers, er is uitleg over computer- en taallessen, er zijn drankjes en zelfgemaakte lekkernijen. Kleinschalig activiteiten- en ontmoetingscentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Digisterker
15:00-17:00, Kerkdriel, bibliotheek. Leren om gebruik te maken van digitale (overheids) diensten zoals gemeente, UWV en Belastingdienst. Bijvoorbeeld over het aanvragen en gebruiken van DigiD. Deelname is gratis. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Aanmelden kan via: 0344-639940 of:
www.bibliotheekrivierenland.nl

vrijdag 10 november

Taalplus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237.

Schrijfcafé Zaltbommel
10:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Met Hetty Clarisse van Praktijk de Klaarheid. Schrijven voor je plezier, contacten te leggen met anderen die schrijven een warm hart toedragen; handvatten krijgen; de vaart erin brengen of houden; ondervinden wat schrijven je oplevert; je eigen unieke manier vinden. Schrijfervaring is niet nodig. Deelname kost 10 euro voor leden van de bibliotheek, 12 euro voor niet-leden. Van tevoren aanmelden is zeer gewenst:
www.bibliotheekrivierenland.nl