UiterwaardenCross zoekt rondemiss

zaltbommel • Stichting Cyclocross Zaltbommel organiseert op zondag 28 januari 2018 de eerste editie van de UiterwaardenCross. Voor dit sportieve evenement is de organisatie op zoek naar een ambassadrice. De verkiezing van de Miss UiterwaardenCross wordt georganiseerd in samenwerking met Fotolux uit Zaltbommel, waar alle dames voorafgaand aan deze online verkiezing door een professionele fotograaf gefotografeerd worden. De winnares van deze verkiezing mag op 28 januari de bloemen en kussen uitreiken aan de winnaars en zal als hoofdprijs een volledige glamour-fotoshoot ontvangen. Representatieve en enthousiaste meiden vanaf 18 jaar die woonachtig zijn in de Bommelerwaard kunnen vanaf nu inschrijven door een mail te sturen naar info@cyclocrosszaltbommel.nl.


Ruiters in de prijzen

ammerzoden • Tijdens de eerste selectiewedstrijd hebben ruiters van Gelderse Boys Ammerzoden veel prijzen gehaald. In Oirschot werd Jill Bogers met Zip tweede in de categorie DE klasse Z2 (67,07 procent). In Rosmalen haalde Tessa van Hemert met Miss Alisia een derde prijs in de categorie DE klasse M1 (197 punten) en met Miss Elvira in de L2 vierde. Ook Fleur Verhoeven werd derde, met Alexander in de categorie B klasse B (203 punten). Fleur Kohlen deed mee aan een wedstrijd in Velddriel en werd daar tweede met Red Rose (categorie DE klasse M2, 192,5 punten). Geerke Wolters van Kuijk haalde daar twee derde prijzen met Chinouk (klasse L1 186,5 en 188,5) en Betinna Krol met Ivette kreeg van de jury 180 punten (klasse L1).

Isa van Dalen, lid van paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren, haalde zaterdag in Zoelen twee keer een eerste plaats in de klasse L1 met 180 en 193,5 punten met haar pony Cream on Top.


Eerste winst voor vrouwen Phoenix

zaltbommel • De volleybalsters van Phoenix uit Zaltbommel hebben goede zaken gedaan door voor het eerst dit seizoen te winnen (3-2). Dat gebeurde tegen het op de ranglijst iets hoger geplaatste Bravo'99. Phoenix pakte in de eerste set meteen het initiatief en leek met 25-19 duidelijk de toon te zetten. Dat werd aanvankelijk nog doorgezet in de tweede set. Daarna slopen wat slordigheden in het spel en zag Bravo kans, dichterbij te komen en de stand zelfs gelijk te trekken. De vijfde set moest de beslissing brengen. Phoenix pakte daarin weer een voorsprong, maar die bleek niet ruim genoeg want Bravo vocht zich terug. Toch trok de ploeg uit Zaltbommel met 16-14 aan het langste eind en was na drie nederlagen op rij de eerste winst een feit.


VV Ophemert bestaat halve eeuw

ophemert • Voetbalvereniging Ophemert viert deze week het 50-jarig bestaan. Te beginnen op vrijdag 3 november met een receptie van 19:00 tot 21:00 uur in de kantine van de club. Getracht is oud-trainers, coaches en leden van het eerste uur te traceren, maar dat is helaas niet altijd gelukt. Zij zijn uiteraard wel van harte welkom. Op zaterdag 4 november wordt voor alle jeugdteams de Voetbal en Fun Clinic door SC Heerenveen georganiseerd en aansluitend het 50-jaar jubileumtoernooi voor de senioren. Het jubileum wordt afgesloten met een knalfeest van 20:00 tot 01:00 uur.