• Tijdens de open dag in De Poorterij was het ballet ook te zien.
• Tijdens de open dag in De Poorterij was het ballet ook te zien. Foto: Loes van Gameren

Voorproefje van Messiah met ballet

zaltbommel • Gemengd koor KZM Belcanto en gevorderde leerlingen van Balletschool Paulette Willemse geven woensdag 8 november een voorproefje van het Oratorium Messiah van Händel

KZM Belcanto voert dat werk op 18 november uit in de Martinuskerk. De levendige uitvoering in 2014 sprak Paulette destijds zeer aan en inspireerde haar om op enkele delen uit dit Oratorium een ballet te maken. Omdat in 2017 toevallig de Balletschool en KZM Belcanto tegelijkertijd met de schitterende muziek van de Messiah bezig waren is de gelegenheid aangegrepen om hier ook samen iets mee te doen. De dirigent van KZM-Belcanto, Corné Mooibroek geeft een toelichting op het werk en het koor zal enkele delen uit de Messiah zingen met pianobegeleiding. De leerlingen van de Balletschool dansen vier delen uit het Messiah ballet en zo laten zien hoe de muziek van Händel Paulette inspireerde voor haar choreografie. In het ballet heeft ze ernaar gestreefd om de sfeer van de stukken en de verschillende melodielijnen te visualiseren. Duidelijk herkenbaar voor wie bekend is met dit prachtige koorwerk.

Het ballet werd eerder dit jaar opgevoerd in de Poorterij (foto). Veel mensen willen het nogmaals zien. Vooral het ingetogen 'He shall feed His flock' op de bekende aria voor alt en sopraan, sprak velen aan.

De voorstelling begint om 20:00 uur en duurt vijf kwartier tot anderhalf uur zijn. Vanwege de speciale balletvloer is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de Gasthuiskapel. De toegang is uw gift na afloop. Reserveren kan via reserveren@paulettewillemse.nl.