• Een deel van de medaillewinnaars van Hamarithi.
• Een deel van de medaillewinnaars van Hamarithi. Foto: aangeleverd

Goud, zilver èn brons voor Hamarithi

aalst • Hamarithi organiseerde zaterdag, in samenwerking met het rayon Turnado, KNGU, een wedstrijd waarin in teams geturnd werd op niveau en leeftijd. Daarnaast maakte Koen Hermes zijn internationale debuut.

In Aalst startten de pupillen en jeugd D2 met hun allereerste wedstrijd van het seizoen. Aylin Compen, Esther Raams, Esmee Kreling en Fiore Uleman lieten op vloer al mooie oefeningen zien. Het team eindigde op plaats drie en ontving het brons.

Bij de pupillen en jeugd D1, één niveau hoger, turnden Dana Jooren en Lieke Hermes. Lieke heeft een grote groei doorgemaakt. Beide meiden turnden een goede en nette sprong. Bij brug gaan ze nog goed oefenen. Zij eindigden ook op plaats drie in hun categorie.

Het derde team dat namens Hamarithi van start ging in de vroege ochtend was het bovenbouwteam van Iris van de Werken, Marieke van den Broek en Aukje de Haan. Het plezier en het enthousiasme straalde er vanaf. Marieke was succesvol op zowel sprong als brug. Iris turnde een plaatje van een brugoefening. Zowel Aukje als Iris lieten hun nieuwe vloeroefening zien. Knap was dat allen op de balk bleven staan. Van de vele teams eindigden zij op het hoogste podium.

Carlijn van Zandvliet en Mirthe van der Schans turnden mee in een mix-team met sportvereniging Lingia te Wadenoijen bij de instap en pupillen D2. Het team won zilver.

De allerjongste meiden Esmeralda van Lopik en debutante Danielle de Keizer turnden samen met Charline Chen in een team bij D1. Zij veroverden plaats twee.

De dag werd afgesloten met de oudste turnsters, de senioren in de vierde divisie. Het team turnde positief en verrassend en werd nipt vierde.

De volgende teamwedstrijd is voor divisie 2 en 3 en N2/ N3 op 11 november in Waspik.

Koen Hermes

De elfjarige Koen Hermes uit Hedel turnde dit weekend op de Wase-Cup, een Europese wedstrijd. Zaterdag kwam hij in actie op de onderdelen sprong, brug, rekstok, vloer en ringen in een teamverband met clubgenoten van het NTC (Nederlands Trainings Centrum), waar hij twintig uur per week traint. Dit was zijn allereerste wedstrijd in de keuze oefenstof, omdat hij dit seizoen twaalf wordt. Op alle toestellen liet hij nieuwe onderdelen zien. Een mooie schroefsalto werd er geturnd op het onderdeel vloer, evenals handstandheffen en zelfs al een punch salto achter een halve schroefsalto. Deze oefening turnde hij zo strak, dat hij de tweede score van alle deelnemers behaalde.

Dit betekende dat hij de volgende dag de toestelfinale mocht gaan turnen. Nu moest hij strijden tegen jongens die 3 tot 7 jaar ouder waren. Koen eindigde knap op plaats 5.