Afbeelding
Foto:

Raad unaniem voor nieuwe zwembad

zaltbommel • De gemeenteraad van Zaltbommel heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de locatie voor het nieuwe zwembad in combinatie met een nieuwe sporthal.

"Een historisch moment", zei fractievoorzitter Nico van Wijk. Wethouder Han Looijen beaamde die uitspraak en was erg blij met het 'ja' van de raad. De raad heeft gekozen voor een zesbaans zwembad aan de Bosscheweg in combinatie met de bouw van een sporthal.

Het complex komt pal naast het Cambium College De Waard en de nieuwe nevenvestiging van reformatorische school Gomarus. Bij de plannen voor het zwembad wordt een peuterzwemvoorziening meegenomen en wordt goed gekeken naar het gebruik voor specifieke doelgroepen.

Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om zwembad en sporthal bovenop elkaar te bouwen in plaats van naast elkaar. "Daar zitten wel wat haken en ogen aan", aldus wethouder Han Looijen. Hij beloofde de raad om het traject zorgvuldig te gaan behandelen. "Het zwembad is een voorziening die er echt toe doet", zei hij. "Deze voorziening mag dus ook wel wat meer hebben. We gaan het dan ook zeker niet afraffelen."

Alle fracties benadrukten ontzettend blij te zijn met het besluit. "Jammer dat het niet gelukt is om het samen met Maasdriel voor elkaar te krijgen", vindt Kees Metz van ZVV. "We waren een beetje bang dat Zaltbommel daardoor een minimaal badje zou krijgen, maar dat is gelukkig niet het geval."

De SGP liet bij monde van Arie Duijzer weten het een 'goede zaak' te vinden, dat het zwembad en de gymzaal op een centrale plek in de Bommelerwaard komen, voor iedereen goed bereikbaar.

Britta Alink