Belangrijke winst Brakel

brakel • Het was voor Brakel van groot belang om de wedstrijd tegen MVV'58 in winst om te zetten. Dat lukte, al moest de ploeg van trainer Hans de Jong wel terugkomen van een 0-1 achterstand.

Die liep de thuisploeg op in een eerste helft die van Brakelse zijde moeizaam verliep. In de tweede helft herstelden de manschappen van De Jong zich. Twintig minuten voor tijd betaalde zich dat uit toen John van Balen na een aanval via Andor van Andel en Jasper Gouda Quint de gelijkmaker aantekende.

Zeven minuten later kon Thijs Garstman na een lange uittrap van Christian van der Zalm alleen op de Meterense doelman af, die vervolgens het jonkie onderuit haalde. De daaropvolgende strafschop werd benut door Gouda Quint.

De 2-1 zege is volgens De Jong van groot belang: "We hadden eigenlijk met 3- of 4-1 moeten winnen, maar dan nog is dit een belangrijke overwinning. Misschien zelfs wel cruciaal, want anders was MVV'58 op gelijke hoogte gekomen en nu sluiten we aan bij de brede subtop."

Met volgende week de wedstrijd tegen koploper Unitas in aantocht, stellen de drie punten De Jong gerust: "We kijken niet tegen de wedstrijd van volgende week op. Het is een voetballende ploeg en dat ligt ons goed, dus ik heb er wel vertrouwen in. Voor Unitas komt het eerste verlies ook dichterbij, hè."