• Semper Crescendo viert het 130-jarig bestaan
• Semper Crescendo viert het 130-jarig bestaan Foto: KHSC

'Music Night of the Oscars' in De Kreek

kerkdriel • Koninklijke Harmonie Semper Crescendo viert komend weekend het 130-jarig bestaan met een groot muzikaal spektakel in De Kreek.

De uitvoeringen zijn op zaterdagavond en zondagmiddag. 'The Music Night of the Oscars' is een avond vol muziek, dans en show. De Kreek wordt omgebouwd tot megatheater vol met glitter en glamour zoals tijdens de Oscaruitreikingen in Amerika. Een rode loper met fotowand bij de entree zal niet ontbreken.

Het spektakel staat in het teken van filmmuziek. Bezoekers worden getrakteerd op bekende nummers van o.a. Lady Gaga, DJ Avicii, Tom Jones, Mamma Mia en muziek uit filmklassiekers zoals Harry Potter en James Bond. Meer dan tweehonderd muzikanten, artiesten, sporters, toneelspelers, danseressen, zangers en zangeressen werken mee. Veel van deze (vaak jonge) talenten komen uit de eigen regio. Zo leveren o.a. Popkoor Zinder uit Zaltbommel, Dansschool Action en Toneelvereniging St. Genesius uit Velddriel en de basketballers van basketbalvereniging Condor uit Kerkdriel een bijdrage.

Speciaal voor dit evenement heeft de harmonie een regisseurskoppel uit Den Bosch aangetrokken om de hele productie professioneel in goede banen te leiden. Een traditie wordt voortgezet met deze jubileumconcerten, want het is al weer vijf jaar geleden dat KHSC twee uitverkochte concerten gaf met het thema 'The Love Boat'.

Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn te koop bij de &-Shop, Tankstation BP en Jan van Diesen Schoenmode in Kerkdriel.