Afbeelding
Foto:

Plan aardbeienkas Zuilichem ter visie

zuilichem • Het provinciebestuur heeft het ontwerp-wijzigingsplan voor het nieuwe glastuinbouwcomplex aan de Uilkerweg in Zuilichem vastgesteld en legt het ter visie.

Dit wijzigingsplan maakt kassen voor aardbeien mogelijk. Het totale complex, dat in fases wordt gebouwd, is 37 hectare groot. Het komt tegenover de chrysantenkwekerij van Kreling die met 12 hectare ook al indrukwekkend is. Voor zo'n groot bedrijf is volgens de provincie geen ruimte in de bestaande intensiveringsgebieden, die aangewezen zijn in het het Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Vandaar dat met dit wijzigingsplan het reserveconcentratiegebied Zuilichem-zuidoost in gebruik zal worden genomen en de bestemming alsnog wijzigt in intensiveringsgebied. De aanvraag past we in de regels van het inpassingsplan inclusief de reparatie daarvan die nog openstaat voor beroep.

Iedereen kan van 26 oktober tot en met 6 december zienswijzen indienen. Daarmee rekeninghoudend stelt de provincie het plan vast. De provincie maakt met de initiatiefnemer afspraken over de kosten voor het aanpassen van de bestemming. Ook is afgesproken dat de tuinder een fietspad tot aan de Mertstraat aanlegt, waarmee de verkeersveiligheid flink verbetert.

Naar verwachting neemt het provinciebestuur in december of januari een besluit over het wijzigingsplan.