Afbeelding
Foto: aangeleverd

Feestje rond derde cd Zonnige Klanken

kerkdriel • 'Gewoon Bijzonder' heet de derde cd van het duo Zonnige Klanken. Zondag 29 oktober is iedereen welkom bij de presentatie in Sophie's Choice in Kerkdriel.

Jos van den Nieuwenhuizen en Tonnie van Alem hebben al heel wat braderieën, bruiloften en ouderenbijeenkomsten opgeluisterd met hun afwisselende repertoire. Ze combineren zang met accordeon en orgel.

Als broer en zus werden ze geboren in Mariaheide (Veghel), in een muzikaal gezin met in totaal zeven kinderen. Jos bleef in het Brabantse, maar Tonny woont inmiddels in Kerkdriel, vandaar dat het muzikale feestje daar plaatsvindt.

Broer Christ is ook betrokken bij Zonnige Klanken, vooral aan de organisatorische kant.

Eerdere cd's

In 2013 namen Jos en Tonnie een cd op met bekende sfeervolle kerstliederen. In 2015 volgde de tweede, 'Hartewens', met ingetogen nummers zoals 'Het dorp' en 'Mag ik dan bij jou'. Naast covers staan op die cd ook enkele liedjes die het muzikale stel zelf schreef.

Live band

Weer twee jaar later zijn beide cd's vrijwel uitverkocht en is het tijd voor opname nummer 3: 'Gewoon Bijzonder'. Vorige maand dook het duo de studio in, dit keer voor het eerst vergezeld van de live band die hen bij de vorige cd-presentatie ook vergezelde, toen de plaat nog alleen met een keyboard was ingespeeld.

Nederlandstalig

Het resultaat van het harde werken is een diverse cd, de nummers variëren van country tot echt Hollands. Alle liedjes zijn Nederlandstalig.

Iedereen die zin heeft in een verrassende muzikale middag kan zondag vanaf 14:00 uur naar eetcafé Sophie's Choice aan de Maasbandijk in Kerkdriel komen. De presentatie begint een half uurtje daarna.

De entree is gratis en de koffie en thee ook.

Wie niet bij de presentatie kan zijn, kan de cd voor 10,00 euro bestellen via de website.

Daar is ook een video-impressie te bekijken van de lancering van de vorige cd, en kunnen diverse nummers beluisterd worden, om alvast in de stemming te komen.

q www.zonnigeklanken.nl

Janneke Boogaard