Rehwinkel ambassadeur van Matthäus Passion

zaltbommel • Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel treedt toe tot het comité van aanbeveling van de Matthäus Passion te Zaltbommel.

De volgende uitvoering vindt plaats op 24 maart 2018 in de Sint-Maartenskerk. Het bestuur is verheugd dat Rehwinkel, net als oud-burgemeester Albert van den Bosch, het ambassadeurschap op zich neemt.

Peter Rehwinkel: "Het is mooi een bijdrage te mogen leveren aan het verder profileren van de uitvoering van dé Matthäus Passion van het Rivierenland in Zaltbommel. De Matthäus Passion is voor mij een indrukwekkend muziekstuk en elk jaar bezoek ik trouw uitvoeringen ervan, zelfs in het buitenland. De Matthäus is een rode draad in mijn leven. Als burgemeester van Naarden was ik natuurlijk nauw betrokken bij de uitvoering en tijdens mijn burgemeesterschap te Groningen heb ik het meesterwerk van Bach ook daar naar de stad gehaald. Ik ben erg benieuwd hoe de uitvoering in de sfeervolle Sint-Maartenskerk klinkt."

Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting Muziek in de Sint-Maarten: "Het is toch bijzonder dat volgend jaar maart de 54e editie van de Matthäus Passion in Zaltbommel klinkt. Inmiddels een traditie en één van de culturele hoogtepunten in de Bommelerwaard. Het is mooi dat burgemeester Rehwinkel dat gedachtegoed mede uitdraagt. Onze ambassadeurs denken met ons mee over hoe we nog meer mensen kennis kunnen laten maken met de uitvoering en de promotie eromheen."

Ook burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel zit in het comité van aanbeveling.

Kaarten voor de uitvoering op zaterdag 24 maart om 19:30 uur in de Sint-Maartenskerk zijn in drie verschillend rangen verkrijgbaar. In de voorverkoop tot 1 februari zijn de goedkoopste kaarten 33 euro. boeken kan online:


q www.matthauspassion.nl