Zuilichem verslaat Kerkwijk

zuilichem • Na de fikse 6-2 nederlaag van vorige week bij Peursum, aasde Zuilichem op eerherstel. Dat kwam er in de vorm van een 4-2 overwinning op Kerkwijk, dat daarmee de derde achtereenvolgende derby verloor.

Zuilichem leidde na dertig minuten met een comfortabele 3-0 dankzij doelpunten van Rob Bouman, Michel Kooyman en een ongelukkige eigen goal van Stan van Haaften. Na rust maakten de bezoekers de aansluitingstreffer via Aart de Jong, waarna Rob Bouman met zijn tweede van de middag in de negentigste minuut definitief aan alle onzekerheid een einde maakte. Het slotakkoord was in de blessuretijd nog voor Kerkwijk. Nick van Eck scoorde de 4-2. De overwinning was een opsteker voor Zuilichem-trainer Kornee Sterrenburg, die vorige week nog zwaar teleurgesteld was in zijn ploeg. Grote tegenvaller was dat invalgoalie John Vernooij geblesseerd raakte aan zijn schouder. De kans dat hij volgende week in de derby tegen Brakel kan spelen, lijkt klein.