• Joost Jegen (l) en zijn vader Corné in de nieuwe showroom aan de Valeton.
• Joost Jegen (l) en zijn vader Corné in de nieuwe showroom aan de Valeton. Foto: Lya Cattel

Werkkleding Store De Werf geopend

zaltbommel • Joost Jegen heeft vrijdagmiddag Werkkleding Store De Werf geopend aan de Valeton op bedrijventerrein De Wildeman.

De begane grond is compleet ingericht met werkkleding, op de tweede verdieping staan de drukmachines om alle kleding en accessoires te bedrukken. De zeefdrukkerij (Allprint) van Corné en Liesbeth Jegen bestaat nu 34 jaar en is een begrip in de Bommelerwaard. Zoon Joost (39) is vorig jaar in het bedrijf van zijn ouders gestapt en heeft het onderdeel werkkleding flink uitgebreid. "Bij werkkleding denk je vaak aan jassen en shirts, maar wij gaan een flinke stap verder", vertelt hij. "Wij leveren echt alles van A tot Z, van schoenen tot helmen, van handschoenen tot kniestukken. En we werken voor alle mogelijke vakgebieden zoals de zorg, het onderwijs, de bouw, metaal en garages."

In het nieuwe pand beschikt De Werf over maar liefst 130 vierkante meter showroom, mét een ruime paskamer. "Onze klanten kunnen de kleding en andere artikelen hier zien, voelen en passen", vertelt Joost. "Ook adviseren wij op het gebied van certificering en veiligheid. En de laatste stap is het personaliseren van de werkkleding en de persoonlijke beschermings middelen." En daar komt zijn vader Corné (67) weer in beeld. Want hij staat nog steeds elke dag achter de zeefdrukmachines om logo's en andere prints op de kleding aan te brengen. "Het is het meest kleurrijke en creatieve beroep", lacht hij.

Nieuwe naam

Na de verhuizing is het bedrijf verder gegaan onder de naam De Werf, een verwijzing naar het scheepvaartverleden van de familie Jegen. De meeste klanten komen uit de Bommelerwaard. "Daar ligt onze focus", licht Joost toe. "Daardoor kunnen we heel snel schakelen en flexibel zijn. Als een werknemer bij wijze van spreken op het werk uit zijn broek scheurt, dan kunnen we binnen een uur een nieuwe leveren op de werkplek. Ook is het fijn dat onze klanten makkelijk even langs kunnen komen om kleding of schoenen te passen."

In de winkel hangt onder andere kleding van de merken Snickers, Hultafors en Tricorp. "Maar ons assortiment omvat wel tachtig merken", vertelt Joost. "In het onder-, midden- en bovensegment, dus voor elke portemonnee."

De Werf ligt op de hoek van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Valeton. Het heeft grote ramen aan de voorkant en de zijkant van het gebouw, waardoor het mooi licht is. Bezoekers aan de showroom kunnen makkelijk hun auto kwijt. "Het is een fantastische locatie", vindt Corné. Joost ziet ook een prima toekomst voor het bedrijf. "We bieden nu alles aan onder één dak", zegt hij.

q www.dewerfzaltbommel.nl