Startavond klompenpad Poederoijen

brakel/poederoijen • Inwoners die mee willen denken over een klompenpad bij Brakel en Poederoijen, zijn woensdag 11 oktober welkom in dorpshuis Podarwic in Poederoijen.

Samen met inwoners en lokale organisaties uit Brakel en Poederoijen willen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel een klompenpad in Brakel en Poederoijen realiseren.

Het idee komt voort uit het project Levend Landschap, waarin verschillende ideeën voor een mooier landschappelijk Brakel en Poederoijen zijn geuit. Op woensdag 11 oktober om 20:00 uur worden de ideeën voor het nieuwe klompenpad gedeeld. Tijdens de Levend Landschap-avond in Poederoijen is de wens geuit om het pad aan te sluiten op het Pronkpad, de Achterdijk en de Maas. In Brakel kwam de wens naar voren om de verbinding met de Van Heemstraweg door het boerenland naar Brakel te leggen. Na 11 oktober wordt een werkgroep gevormd.

Een klompenpad is een wandelroute die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels ruim honderd routes gemaakt. De meeste lopen door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Voor de openstelling van hun grond ontvangen de agrariërs een vergoeding.