Nieuw zwembad waarschijnlijk in de Waluwe

zaltbommel • Het nieuwe zwembad van Zaltbommel wordt zeer waarschijnlijk gebouwd in de Waluwe.

Dat blijkt uit een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Het college vindt de Oude Bosscheweg de beste locatie voor het nieuwe zwembad. Daar start de reformatorische school Gomarus dit najaar met de bouw van een dependance van de school in Gorinchem. Het Gomarus wil samen met het Cambium gebruik gaan maken van een nieuw te bouwen sporthal. De gemeente heeft daarover ook afspraken gemaakt met de twee scholen, dus die nieuwe sporthal komt er sowieso.

Zesbaansbad

Volgens de plannen van het college zou er een zesbaanszwembad moeten komen van 25 x 15 meter. "Het wordt een geweldige voorziening", verwacht Looijen. "Voor alle inwoners van Zaltbommel én voor de zwemvereniging, omdat er ook wedstrijden gehouden kunnen worden." Het nieuwe complex moet in totaal ruim 12,3 miljoen euro gaan kosten.

Als het aan Looijen ligt start de gemeente zo snel mogelijk met de bouw van de sporthal en het zwembad. Maar eerst moet de gemeenteraad nog haar goedkeuring geven aan de plannen. Het onderwerp staat eerst op de agenda van de carrouselvergadering van volgende week donderdagavond 12 oktober.

Voor Zaltbommel zou een nieuw bad bij sportcomplex de Watertoren of in de buurt van de Tijningenplas ook een mooie plek zijn, maar daar kiest het college niet voor. "Dat zou betekenen dat er elke dag ongeveer tweehonderd kinderen op de fiets van de Oude Bosscheweg naar die locatie moeten", legt Han Looijen uit. Bovendien levert de bouw van zwembad en sporthal op één locatie financieel voordeel op, ook voor de toekomstige exploitatie. Het huidige zwembad Aquamarijn en sporthal De Ring aan de Thorbeckestraat zijn verouderd en afgeschreven. Jarenlang hebben de gemeenteraden van Maasdriel en Zaltbommel geprobeerd om gezamenlijk een nieuw zwembad te bouwen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

Britta Alink