Well wint derby na discutabele vrije trap

well • Well heeft zaterdag thuis tegen Kerkwijk de eerste drie punten van het seizoen binnengesleept. Na een discutabele vrije trap tekende Stefan van Osch de winnende treffer aan.

Een zo goed als volle tribune was zaterdag getuige van de derby op sportpark De Hoef. Het eerste kwartier was Kerkwijk duidelijk de bovenliggende partij, maar drie kansen bleven onbenut. Na dat kwartier was daar de eerste kans voor Well, maar de bal ging nipt over het doel. Dat was direct één van de laatste mogelijkheden voor een doelpunt in het eerste bedrijf.

Beide ploegen begonnen met zichtbaar hernieuwde energie aan de tweede helft en dat leverde al na drie minuten bijna een goal voor Kerkwijk op. De inzet van Nick van Eck werd met één hand gekeerd door doelman Nick van Hemert, die zich vanaf dat moment begon te onderscheiden.

Het spel golfde wat op en neer tot Niels Kraay een onstuimige sliding inzette op Maikel Valkis in de 67e minuut. Het gevolg was een voor Well-Kerkwijk-begrippen haast traditioneel opstootje, waarbij vooral Dielis Dingemans zich liet gelden. Daarvoor kreeg hij een gele kaart.

Valkis onderging in de tussentijd een blessurebehandeling waarna arbiter Çakir een vrije trap leek te geven in het voordeel van Kerkwijk. Toch ging de dodespelsituatie uiteindelijk naar Well en daar maakte de ploeg van trainer Edwin van de Braak optimaal gebruik van. Waar heel Kerkwijk rekende op een indraaiende voorzet, nam Christiaan Blom de vrije trap kort op Stefan van Osch. Hij zette de bal vanaf de linkerkant voor en tot ieders verbazing viel de bal, al dan niet via Kerkwijk-verdediger Corné van Hemert, binnen.

Die treffer brak de wedstrijd open, want in de laatste twintig minuten waren er flink wat kansen over en weer. Maar het bleef bij 1-0.

Hans van Gameren vond hij dat zijn ploeg meer had verdiend en noemde het doelpunt van Well 'een gestolen situatie'. Winnend trainer Van de Braak zag het besluit van de warrig fluitende scheidsrechter beduidend anders: "Hij maakte een duikgebaar naar Valkis, vanwege een schwalbe."