• De nieuwe locatie is veel ruimer. Er is ook een spreekkamer voor een therapeut.
• De nieuwe locatie is veel ruimer. Er is ook een spreekkamer voor een therapeut. Foto: Janneke Boogaard

VitaCora betrekt nieuw pand

zaltbommel • Met ingang van vandaag is natuurdrogisterij VitaCora te vinden op Gamerschestraat 39. In de voormalige Poolse winkel is meer ruimte om het uitgebreide assortiment te presenteren.

Door de extra meters en de meer vierkante indeling komen de producten veel beter tot hun recht en is de winkel toegankelijker, ook met rolstoelen en kinderwagens. Er is ook letterlijk meer ruimte om te spelen met kleur en licht, zodat de winkel een frisse maar niet klinische sfeer uitstraalt.

"Toen we 5,5 jaar geleden begonnen op Gamerschestraat 23 hadden we nooit gedacht dat we zo snel zouden groeien", zegt Cora Kooijman. Wie haar nog niet kende van de vele jaren bij drogisterij Aalders in de Boschstraat, kent haar nu wel als VitaCora 'herself'. "Bij Aalders vroegen mensen ook al wel naar natuurproducten, maar toen we eenmaal open gingen met VitaCora bleek de behoefte veel groter dan gedacht. Veel mensen zochten tot die tijd hun heil verder weg."

Nu is het vaak zelfs andersom: de klantenkring van VitaCora gaat tot boven de Waal en onder de Maas. "Plaatsen als Rosmalen en Den Bosch zijn zo uitgebreid dat mensen net zo snel in het centrum van Zaltbommel staan als in het centrum van Den Bosch. En ik hoor ook vaak terug dat ze het hier gezellig vinden doordat er in Zaltbommel veel speciale winkels zijn en minder ketens."

Die kleinschaligheid en persoonlijke benadering blijft VitaCora op de nieuwe locatie hoog in het vaandel houden. "Het belangrijkste is dat we de producten beter kwijt kunnen en ook weer magazijnruimte krijgen. En er is een spreekkamer voor een therapeut."

Daar gaat Cora zelf gebruik van maken voor haar celzouttherapie volgens Dr. Schüssler. "Deze homeopaat heeft het belang van basiszouten ontdekt. Als je te weinig mineralen binnenkrijgt, spreekt je lichaam de eigen voorraad aan. Dat leidt tot verstoringen die zich uiten als ziekten. Door de juiste mineralen te slikken, herstelt de balans zich. Dat helpt bij allerlei klachten, van een aanhoudende verkoudheid tot zwakke enkelbanden. Al moet je bij klachten die al lang duren vaak wel wat langer wachten op resultaat."

Het gebruik van natuurlijke middelen spreekt een steeds grotere groep aan. "Mensen zijn zich er steeds meer van bewust wat voor producten ze gebruiken, zowel wat betreft voeding als wat betreft persoonlijke verzorging."


q www.vitacora.nl