• Merain doet met de kastelentour ook Ammerzoden aan.
• Merain doet met de kastelentour ook Ammerzoden aan. Foto: Mike Fir

Sprankelend en sfeervol Iers concert

ammerzoden • Merain zal met haar nieuwe kastelen concerttour Celtic Ways op 6 oktober Kasteel Ammersoyen aandoen.

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain, zang, viool en Keltische harp, heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland. Op 6 oktober kunnen bezoekers u zich op Kasteel Ammersoyen laten meevoeren in Merain's verfijnde Ierse sferen.

Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij hun luisteraars terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O'Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg, Keltische harp; Mieke Manschot, zang en bodhrán en Sandra Wallner, viool. Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg.

Kaarten kosten 19 euro voor volwassenen en 14 euro voor kinderen tot en met 15 jaar en zijn te bestellen via de website van Merain.


q www.meraintrio.com