• Het is genieten voor kinderen tijdens Slot Boekestein.
• Het is genieten voor kinderen tijdens Slot Boekestein. Foto: Marcel Köppen

Griezelen tijdens Slot Boekestein

poederoijen • Slot Loevestein staat 8 oktober helemaal in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven. Tijdens Slot Boekenstein worden geschiedenisverhalen en moderne verhalen samengebracht.

Slot Boekenstein sluit aan bij de Kinderboekenweek en het thema griezelen. Beheerder en evenementen-organisator Tim Schrijver: "Lezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Met Slot Boekenstein spelen we hierop in met tal van activiteiten, workshops en verhalen." Gevraagd naar de verschillende activiteiten begint Tim te stralen. "Kinderen kunnen leren vloggen, aansluiten bij een theaterworkshop, meedoen met de voorleeschallenge, genieten van een optreden van Igor Krulsnor, ganzenveer schrijven, boekiewoekiedansen, en nog veel meer."

Na een middag vol fantastische activiteiten is er aansluitend een feest: een waar Kinderboekenbal. Tijdens deze avond worden kinderen, en hun ouders, ontvangen door de pretkok, waarna ze genieten van een klein dinerbuffet, muziek en entertainment. Het buffet zal ook geheel in het teken staan van het thema 'griezelen' met onder andere heksensoep en griezelsoep.

Slot Boekestein begint om 11.00 uur, het kinderboekenbal om 17.00 uur. Voor het dagprogramma gelden de reguliere toegangsprijzen, een kaartje voor het kinderboekenbal kost 17,50 euro. Er is ook een combinatieticket te koop, tot 4 oktober met vroegboekkorting. Kijk voor meer informatie op de website van Slot Loevestein.


q www.slotloevestein.nl