Zware loting regio-clubs in EM-Cup

regio • De EM-Cup kent dit jaar een negental deelnemers uit de Bommelerwaard. Een groot deel van deze regio-clubs kan de borst natmaken voor een aantal pittige potjes.

De tweedeklassers Roda Boys en Nivo Sparta zijn de hoogst geplaatste clubs en treffen daarom ook niet de minste tegenstanders. Zo zit Roda Boys in de poule met tweevoudig winnaar Kozakken Boys, verliezend EM-Cup-finalist in 2016, LRC, en competitiegenoot Almkerk. De enige poule van vier belooft een zware kluif te worden voor de manschappen van trainer Frank Brands. Voor Nivo Sparta is de loting wat gunstiger uitgevallen met GJS en Papendrecht als opponenten. Toch zal Nivo Sparta vooral aan eerstgenoemde club geen goede herinneringen hebben overgehouden, nadat GJS afgelopen seizoen in de nacompetitiefinale promoveerde ten koste van de Zaltbommelaren.

Ook Zuilichem heeft het niet getroffen. De vierdeklasser zit in een poule met derdeklasser Asperen en tweedeklasser Tricht. Brakel, dit seizoen competitiegenoot van Zuilichem, komt met Vuren en Woudrichem eveneens een derde- en een tweedeklasser tegen. In poule zestien staan Haaften, DSC en Kerkwijk tegenover elkaar en ook in poule zeventien een club uit de regio, te weten HRC'14. De Hurwenen-Rossum-Combinatie zal het opnemen tegen Be Ready en SV Noordeloos.

Tenslotte de poule waarin een interessante wedstrijd op de rol staat, namelijk Jan van Arckel-Well. Met GDC als poulegenoot wordt het geen peulenschil om door te gaan, maar de derby brengt in Ammerzoden en Well altijd de nodige strijdgevoelens naar boven. Afgelopen zaterdag trok Jan van Arckel in het bekerduel bij Well aan het langste eind. Alle groepswedstrijden vinden plaats op de dinsdagen 3 oktober, 7 november en 12 december.