• De broers Herman (rechts) en Arie van de Beek vormen de directie van het familiebedrijf.
• De broers Herman (rechts) en Arie van de Beek vormen de directie van het familiebedrijf. Foto: André Bijl

Open dag Van de Beek rond jubileum

neerijnen • Van de Beek Bedrijven B.V. uit Neerijnen bestaat dit jaar op de kop af 40 jaar. Dat wordt deze week gevierd met een gezellige dag voor het personeel en een avond voor de relaties. Komende zaterdag is er een open dag voor alle belangstellenden.

Op 31 mei was het precies 40 jaar geleden dat A. van de Beek sr. zijn eerste zelfstandige klus klaarde. "Mijn vader is dit bedrijf in 1977 begonnen", vertelt Arie van de Beek jr. die samen met zijn broer Herman de directie vormt van het familiebedrijf. "Eerst werkte hij bij de PTT en voor een aannemer, vervolgens zette hij de stap om voor zichzelf te beginnen. Hij hield zich vooral bezig met bovengrondse telefoonaansluitingen. PTT - later KPN - was zijn belangrijkste opdrachtgever."

In 1997 ging het bedrijf zich ook toeleggen op het gestuurd boren. Deze techniek wordt toegepast op locaties waar het niet mogelijk is om te graven. Inmiddels kunnen met zo'n gestuurde boring kabels en leidingen van 25 tot 500 meter onder wegen, rivieren, bomen en gebouwen worden aangebracht. Anno 2017 is het gestuurd boren nog altijd een van de pijlers van het bedrijf. Verder houdt Van de Beek zich bezig met advies en ontwerp, aanleg en montage, waaronder de montage van middenspanning en glasvezel. "De overgang naar duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie vraagt steeds meer om de aanleg van laag- en middenspanningskabels. Wij zijn daar volledig voor uitgerust. Zo krijgt de Avri in Geldermalsen zonnepanelen en zijn wij nu bezig met de kabelroute van de Avri naar Buurmalsen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Liander." Door alle ontwikkelingen kent het bedrijf nu drie disciplines: Advies & Ontwerp, Gestuurd Boren en Aanleg & Montage. Al snel na de oprichting verhuisde het bedrijf van Waardenburg naar Neerijnen en groeide aan de Neerijnense Mark gestaag: inmiddels telt men zo'n 35 werknemers, die actief zijn door heel Nederland.

Het jubileum wordt vrijdag gevierd met een gezellig dagje uit met alle medewerkers. 's Avonds hoopt men alle relaties te ontmoeten. Zaterdag worden de festiviteiten afgesloten met een open dag. "Iedereen die interesse heeft is van 10:00-16:00 uur van harte welkom. Ons kantoor is open, er is een hapje en een drankje en we laten vooral heel veel zien. Er zijn diverse demonstraties, zoals het maken van boringen en het leggen van kabels, terwijl er ook voor de jeugd volop activiteiten zijn. Er is een springkussen en ook mag er met een minigraver worden gegraven. Een mooie manier om ons jubileum te vieren."

Van de Beek is gevestigd aan de Neerijnense Mark 1 (0345-569784). Meer info over het jubileum:


q www.beekbedrijven.nl/40 jaar

André Bijl