Afbeelding
Foto: Rabobank Bommelerwaard

Gesprek over de regio

bommelerwaard • Rabobank Bommelerwaard organiseert dinsdag 3 oktober een dialoog over de regio, genaamd 'Vitaal Bommelerwaard'. Particulieren en bedrijven uit de regio met ideeën over vraagstukken die spelen in de Bommelerwaard kunnen zich aanmelden.

Ruud Gommers, directeur Bedrijven: "In 2009 hebben we de regio in kaart gebracht in het rapport 'De kracht van de Bommelerwaard'. Nu willen we het een stap verder brengen. Gesprekken voeren met particulieren en bedrijven uit de regio. Díé mensen aan tafel krijgen die aan de slag gaan met de onderwerpen die uit die dialoog voortkomen, met de thema's die hier in de Bommelerwaard spelen. Als Rabobank faciliteren wij graag deze dialoog. Dit alles doen we onder de titel 'Vitaal Bommelerwaard'."

Rabobank gaat hiervoor met een selecte groep Bommelerwaarders in dialoog en brengen de kansen en mogelijkheden voor de Bommelerwaard verder in kaart. Door ervaringen en inzichten uit te wisselen, ontstaat een visie op mogelijke verbeteringen. En daarmee ook inzicht in welke acties nodig zijn om deze verbeteringen te bereiken. Op deze manier wordt de Bommelerwaard versterkt.

"Ik ga natuurlijk niet over de keuze van de thema's zelf, maar diep in mijn hart hoop ik dat de economie er een rol in zal spelen", laat Gommers weten.

"De keuzes die bedrijven maken hebben invloed op de omgeving, dat vind ik een boeiend onderwerp. Ik hoop dat het een dynamisch proces wordt, zonder specifiek einde. Stel dat er zeven of acht thema's worden gedefinieerd, dan kunnen er in het begin bijvoorbeeld twee of drie opgepakt worden. Als deze thema's lopen, zijn de volgende thema's aan de beurt. En als alle thema's dan een keer langs zijn geweest, is het misschien weer tijd voor een update van de eerste thema's."

"In de Bommelerwaard, zo mooi afgebakend door de twee rivieren, is veel betrokkenheid. Mijn wens is dat er gesprekken ontstaan over de kansen en mogelijkheden in de Bommelerwaard. Dat is ook hoe ik zelf denk: hoe lukken dingen wél? Ik hoop dat ik in het proces als aanjager kan fungeren. Onderweg kan inspireren."

Meer informatie over 'Vitaal Bommelerwaard' en aanmelden voor de sessie op 3 oktober via:


q rabobank.nl/bommelerwaard