Afbeelding
Foto: Politie Bommelerwaard

Grote controle in haven Ammerzoden

ammerzoden • Politie, belastingdienst en douane hebben zaterdag de jachthaven in Ammerzoden uitgekamd. Ze zochten - en vonden - onder meer boten die te duur waren in verhouding tot het inkomen van de eigenaren.

De belastingdienst gaat onderzoeken of er in deze gevallen sprake is van witwaspraktijken. De politie nam een speedboot in beslag omdat het romp- en motornummer niet overeenkwamen met de papieren van de boot. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan door specialisten. De politie inde verder voor zo'n duizend euro aan openstaande boetes.

De douane heeft bij een boot sporen van rode diesel aangetroffen. Dit is niet toegestaan en wordt nader onderzocht. Later op de middag werden ook enkele passerende boten middels een politiespeedboot van de Maas gehaald en in de haven aan een controle onderworpen. Dit leverde twee keer een proces-verbaal op omdat de marifoons van de boten niet in orde bleken te zijn. Het merendeel van deze gecontroleerde schippers had alles keurig in orde.

Ook op de Afgedamde Maas in Nederhemert was de politie zaterdag actief. Daar werd gecontroleerd omdat er regelmatig sprake is van overlast. Er werden geen boetes uitgeschreven.