• Er zijn in het UWV-gebouw o.a. workshops graffiti.
• Er zijn in het UWV-gebouw o.a. workshops graffiti. Foto: nl.123rf.com

Workshops tijdens Kunst Kiezel Klei

zaltbommel • Tijdens de 17e editie van atelierroute Kunst Kiezel Klei kunnen bezoekers meedoen aan verschillende kunstworkshops.

De workshops worden gehouden in het voormalige UWV-gebouw aan de Boschstraat in Zaltbommel. Daar is ook de overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars. Kunst Kiezel Klei is dit jaar op zaterdag 2 & zondag 3 september en op zaterdag 9 en zondag 10 september. De workshops vinden ook op de dagen daar tussenin plaats.

Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld meedoen aan een workshop 'Graffiti' op de zaterdagmiddagen. Of onder leiding van Rob Reis 'Zeg het met barmail'; schilderijen maken op bierviltjes met inkt en aquarel. Op maandagavond presenteert kunstenaar Joris Baudoin zijn project 'Museale Beelden' en kunnen bezoekers met hem in discussie.

Op de doordeweekse avonden staan workshops gepland met onder andere Truus Brands, Jos v.d. Wedden, Sonja de Jongh en Jikke van Loon. Ook zijn er presentaties door Maria van Gerwen en Jikke van Loon. Een aantal workshops en presentaties is gratis toegankelijk, soms kost deelname 10 euro en is aanmelden zeer gewenst.

Schoolproject

Dit jaar zijn vier basisscholen in de Bommelerwaard opgenomen in het Schoolproject. De kunstcaravan van Kunst Kiezel Klei gaat bij deze scholen langs en zal door zo'n honderd leerlingen worden bezocht.

Kijk voor alle deelnemende kunstenaars aan de atelierroute en een overzicht van de workshops op:

q www.kunstkiezelklei.nl