Geestelijk groeiseizoen weer van start

regio • Deze maand beginnen de bijbelavonden in de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena weer. Behalve leren over het geloof is het doel ook elkaar te bemoedigen, versterken en ondersteunen.

Zowel in Wijk en Aalburg als in Zaltbommel zijn er vijftien donderdagavonden geprikt. De eerste geestelijke groeiavond in Zaltbommel is op 21 september. Gerrit van Valen spreekt het hele seizoen in kerkgebouw De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen) over het bijbelboek Handelingen.

Van Valen: "In het boek Handelingen zijn we getuige van een geweldige beweging: het Evangelie dat door de kracht van de Geest door de wereld gaat, en mensen inneemt voor Jezus. Een kerk met een missie. Zou God opnieuw zo willen werken? Dat klinkt allemaal heel breed en groots, maar tegelijkertijd deinzen we er niet voor terug om het ook persoonlijk te maken."

Op alle avonden staat om 19:45 uur de koffie klaar, de lezingen duren van 20:00-21:45 uur.

Donderdag 28 september is de eerste avond in d'Alburcht in Wijk en Aalburg (aanvang 20:00, inloop 19:30). De volgende sprekers staan op de rol, ieder met eigen onderwerpen: Arie de Rover, Jan van Dooijeweert, Arjan Baan, Eddie Bakker, Henk Poot en Rasak Avakhi. Het doel is het bemoedigen, ondersteunen en versterken van elkaar in het christelijk geloof. "We willen samenkomen om God te aanbidden, de Bijbel te bestuderen, te bidden en met elkaar te praten", aldus de initiatiefnemers.

De bijbelavonden zijn niet gebonden aan een kerkverband of gemeente. De toegang tot de avonden is gratis, maar een vrijwillige bijdrage om de onkosten te dekken is zeker welkom. Alle data staan online:


q geestelijkegroeibommelerwaard.nl
q toerustingaalburg.nl