• Na een ongeval op de Steenweg werden veel automobilisten ongeduldig.
• Na een ongeval op de Steenweg werden veel automobilisten ongeduldig. Foto: Bart Meesters

Politie haalt uit naar weggebruikers

zaltbommel • Politie Zaltbommel heeft op Facebook sarcastisch uitgehaald naar de weggebruikers die vorige week dinsdagochtend na een ongeluk op de Steenweg hun geduld niet konden bewaren en besloten om bijvoorbeeld dwars door de berm te keren. De vileine post maakte veel los.

Er werden dinsdag tijdens de afwikkeling van het ongeluk op de Steenweg zestien boetes uitgedeeld. Dat was aan bestuurders die besloten om door de berm of via de weg te keren, omdat ze niet wilden wachten op de afwikkeling.

De politie legde woensdag op opmerkelijke wijze uit waarom de bonnen werden uitgedeeld. Allereerst door de bestuurders te bedanken voor hun geduld. Maar niet heus. Want, zo schrijft de politie: "Wij begrijpen ook dat vijftien minuten omrijden niet fijn is. Dat hele kwartier van je leven krijg je niet meer terug. Je kan het nergens meer inhalen. Aan de andere kant hebben wij veilig kunnen werken. Dat was wel prettig. De brandweer, de ambulancedienst, de provincie en zelfs de asfaltreiniging konden in ieder geval hun werk doen. We hadden jullie inderdaad over de verhoogde middenberm kunnen laten rijden en daarna nog een stukje langs de verongelukte auto's en de hulpdiensten. Dit had makkelijk gekund achteraf, want jullie rijden natuurlijk gewoon door en zijn verder niet nieuwsgierig naar wat er aan de hand is, dus hier was vast ook geen opstopping ontstaan. Verder hadden de vele stukken metaal en glas niet uitgemaakt op de weg. Jullie hadden vast allemaal de all season off road-banden onder de auto. Het spijt ons ten zeerste dat we vijftien minuten van jullie leven hebben afgenomen. We zullen de feedback meenemen om andere omleidingsroutes te verzinnen en deze eerder te implementeren. We zullen ook kijken of we in een straal van vierhonderd meter overal agenten neer kunnen zetten. Wij beloven niets maar we gaan het proberen." Politie Zaltbommel sluit de post af door de automobilisten te bedanken die wél geduld hadden. Nu wel oprecht. Het bericht levert de nodige bijval op. Zo reageert iemand: "Geweldig dat jullie dit ook op Facebook zetten. Wat is een kwartier op een mensenleven. Ik houd ook niet van verplicht wachten, maar hier was het belangrijk dat jullie je werk konden doen. Ga vooral zo door." Maar een ander noemt het 'kinderachtig' van de politie om zo te reageren. Burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel noemde op Twitter het gedrag van de bestuurders 'schandelijk'.

Het ongeval gebeurde rond 7:30 uur in de ochtend ter hoogte van de afrit van de A2. Er waren vier auto's bij betrokken en er ontstond een enorme schade met veel rotzooi aan de weg. Wonder boven wonder raakte door de harde klap niemand gewond. De kruising is tot ongeveer 12:00 uur afgesloten geweest om de troep op te ruimen en onderzoek te doen.

Janneke Kok