Afbeelding
Foto: aangeleverd

Twaalf levensverhalen in Krachtenbundel

regio • Wethouders uit de regio zijn in gesprek gegaan met mensen die veel tegenslagen te verwerken hebben gekregen. Het resultaat is de 'Krachtenbundel' die maandag verschijnt.

Onder andere wethouder Anita Sørensen van Maasdriel werkte mee aan het project, dat laat zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. Eén van de verhalen gaat over het leven van Annemarije (46). Na een zeer roerige jeugd werd ze op haar zestiende opgenomen in een psychiatrische inrichting. Toen ze haar school weer oppakte kreeg ze anorexia en beschadigde ze zichzelf. Opnieuw herpakte ze zichzelf en nu helpt ze anderen als ervaringsdeskundige.

Initiatiefnemer voor de bundel met twaalf persoonlijke verhalen is Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken.

De Krachtenbundel wordt door alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio Rivierenland verspreid in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie:

q www.reelle.nl/krachtenbundel