Extra cameratoezicht bij het station

zaltbommel • Vanaf volgende week hangen er in het gebied rondom het NS-station in Zaltbommel drie extra camera's.

Volgens waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel hebben zich de afgelopen jaren behoorlijk wat incidenten en ongeregeldheden bij het station voorgedaan. "Auto-inbraken, vernielingen en zelfs berovingen", somt hij op. De camera's zijn volgens hem een belangrijk hulpmiddel om het aantal incidenten terug te dringen. Hij roept iedereen op om daarnaast ook altijd direct de politie te bellen als ze iets constateren. De camera's nemen 24 uur per dag en 7 dagen per week de beelden op. "En als er een melding komt, kan men meteen live meekijken", aldus Rehwinkel.

Bedrijventerreinen

Op dit moment hangen er ook al camera's bij de fietsenstalling, maar die zijn van de NS. De nieuwe camera's zijn van de gemeente. "Hiermee ronden we de revitalisering van het stationsgebied af", licht wethouder Han Looijen toe. "Dat hangt ook samen met de beveiliging van de bedrijventerreinen De Wildeman en De Ooijk."

Burgemeester Rehwinkel hoopt dat de veiligheid rond het station flink gaat toenemen. "Voor bezoekers, maar ook voor omwonenden en voor ondernemers", zegt hij.

Britta Alink