Hospice ziet locatie Beersteeg helemaal zitten

zaltbommel • Het ziet er naar uit dat de initiatiefnemers van een hospice voor de Bommelerwaard een locatie gevonden hebben.

Het bestuur van hospice De Samaritaan en het college van burgemeester en wethouders vinden de westelijke zijde van de Beersteeg zeer geschikt. "Wij vinden het een ontzettend mooie locatie", zegt penningmeester Hans van den Bogerd van De Samaritaan. "Het biedt vrijheid en rust en is toch niet ver van de stad en de bewoonde wereld. Het terrein is goed toegankelijk voor onze vrijwilligers." Zaltbommel is volgens Van den Bogerd goed bereikbaar voor alle inwoners uit de Bommelerwaard. "We krijgen er goede reacties op vanuit de hele regio", zegt hij. "Daar zijn we blij mee, want het is ook de bedoeling dat het hospice voor iedereen in de Bommelerwaard is, ongeacht woonplaats, achtergrond of levensovertuiging."

Het bestuur hoopt dan ook dat de gemeenteraad instemt met de locatie. "Als die goedkeuring er is, kunnen we handen en voeten gaan geven aan onze plannen", zegt Van den Bogerd. "We kunnen dan bijvoorbeeld op zoek naar een architect."

Kunstenaars en boomgaard

Naast de bouw van een hospice hebben nog twee particuliere initiatiefnemers plannen ingediend voor het terrein aan de Beersteeg. Professionele kunstenaars zouden er woningen met een atelier willen bouwen en de zelfplukboomgaard, die nu nog in de Spellewaard onderaan de dijk is, zou er een nieuwe boomgaard willen inrichten. Wethouder Adrie Bragt is enthousiast over de plannen. "Het zijn drie bijzondere functies bij elkaar", vindt hij. Het college heeft dan ook besloten dat het terrein in principe geschikt is voor de drie plannen. De gemeenteraad beslist na de zomervakantie over het toekennen van een voorbereidingsbudget. Daarna komen er nog informatie- en inspraakrondes.

Stichting Hospice Bommelerwaard houdt op maandag 28 augustus om 19:30 uur een informatiebijeenkomst in het oude stadhuis op de Markt.

Britta Alink