• De vrolijke stoet op de Maas trok veel bekijks.
• De vrolijke stoet op de Maas trok veel bekijks. Foto: Jos Kaldenhoven

Genieten van de Shamajo Cruise

kerkdriel • Een recordaantal gasten, boten en vrijwilligers deed dit jaar mee aan de jaarlijkse cruise van Stichting Shamajo.

Deze boottocht van Kerkdriel naar Heusen wordt speciaal georganiseerd voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking. Zij worden VIP's genoemd. Maar liefst 168 VIP's, 124 begeleiders en 35 vrijwilligers gingen vorige week aan boord van vijftien luxe jachten en een partyschip. De optocht van prachtige boten, die waren voorzien van gele Shamajo-vlaggen, trok veel bekijks vanaf de oevers van de Maas. Op het water en aan de wal was er voldoende vermaak voor de VIP's.

Ambassadeur Danny Smoorenburg bracht de stemming er in met zijn bekende liedjes en Shamajo-clown Boebes vermaakte iedereen met haar grappen en grollen. Aan boord van partyschip De Columbus klonken de vrolijke noten van accordeonist Toon en viel 'nep-kapiteit' Kees uiteindelijk door de mand. De Shamajo-mascottes Lofmie & Fielmie kwamen langs om iedereen welkom te heten en uit te zwaaien. Onderweg naar Heusden steeg de temperatuur naar een recordhoogte. Maar met de nodige zonnebrand, petjes en hoedjes was het heerlijk toeven op het water. Bij de Pannenkoekenbakker in Heusden werden in 1,5 uur tijd 360 pannenkoeken gebakken, zodat iedereen lekker te eten kreeg.

De cruise is mede mogelijk gemaakt door Van Gent Watersport, De Pannenkoekenbakker Heusden, Waterfeesten.nl, Waterpolitie district De Waarden, Reddingsbrigade Oss en Bistro In Petto.

Wensstichting Shamajo wil met deze en andere activiteiten de kwaliteit van leven van (ernstig) meervoudig gehandicapten verbeteren.