Docuscoop steunt slachtoffers van IS

zaltbommel • Docuscoop doneert in juli en augustus 5 euro per Day & Night-ticket voor het festival in september 5 euro aan Parween & Friends. Die organisatie helpt Yezidische meisjes die het slachtoffer werden van IS.

Samen met filmmaker Reber Dosky slaat Ruud de Haas van Docuscoopde handen ineen om geld in te zamelen voor deze kwetsbare minderheid.

Dosky maakte de documentaire Yezidi Girls, over drie Yezidi-meisjes waaronder Parween, die als slavinnen gevangen werden gehouden door IS. De moslim-extremisten roofden ruim drieduizend Yezidi-vrouwen nadat ze in 2014 de stad Sinjar in Syrië innamen. Wereldwijd is filmmaker Reber Dosky een van de weinige journalisten wie het gelukt is om opnames te maken in Lalish, het spirituele centrum van de Yezidi's. De Koerdisch/Nederlandse filmmaker heeft onlangs de journalistieke prijs, De Tegel, gewonnen voor zijn documentaire The Sniper of Kobani.

Behalve door voor 31 augustus een Day & Night-ticket te kopen voor het festival op 9 september, kunnen mensen de actie ook steunen door een gift over te maken op NL55 RABO 0310931983 t.n.v. De Haas Events o.v.v. Parween & Friends.

"Door deze inzamelactie willen wij medeleven en steun betuigen aan Parween & Friends en hopen een duwtje in de goede richting te geven naar herstel van trauma, rouwverwerking en ondersteuning in goed onderwijs en bovenal in vrijheid", aldus De Haas.

Meer informatie rondom deze actie en het Docuscoop-festival:


q www.dehaasevents.nl