• Troubadour Lucas Florent is er op 16 juli.
• Troubadour Lucas Florent is er op 16 juli. Foto: Slot Loevestein

Zomervakantie op Slot Loevestein

POEDEROIJEN • In juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen.

Dagelijks wordt het verhaal over de beroemde boekenkist van Hugo de Groot verteld. In de kist vol verhalen staan de 'gloednieuwe' blijdestenen uit 1397 centraal. Op 23 juli en 13 augustus laten de 'Kasteelschutters' hun kunsten zien en kunnen bezoekers zelf ook leren boogschieten. Op 12 en 13 augustus zijn de Meyden van Loevestein aanwezig om kinderen mee terug te nemen naar de middeleeuwen.

Op 19 en 20 augustus is er een opleiding toto soldaat. In het weekend van 26 en 27 augustus is er een middeleeuws kampement van Bataille Krijgskunsten op Slot Loevestein. De ridders en soldaten laten zien hoe een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat.

Op 12, 13, 17, 18, 19 en 20 augustus wonen de soldaten met hun gezinnen in de soldatenhuisjes. Op 9 juli, 6 augustus en 3 september is de middeleeuwse muzikant Emile van Zeijl op Slot Loevestein. Bezoekers kunnen leren trompet spelen en trommelen en verschillende exotische percussie- en blaasinstrumenten zien en h oren.

Op 16 juli treedt troubadour Lucas Florent op en op 30 juli rootsmuzikant Robert den Hartigh.

Iedere woensdag om 13:00, 14:00 en 15:00 uur zijn er workshops voor kinderen. Iedere vrijdagmiddag zijn er Oudhollandse spellen op de Voorburcht, zoals steltlopen, hoepen, koekhappen, zaklopen en nog veel meer.

Op vrijdag 21 juli is er een grote zomerpicknick. Kijk voor meer informatie en eventueel reserveren op:

q www.slotloevestein.nl