• Yordi Vos organiseert het internationale jeugdtoernooi.
• Yordi Vos organiseert het internationale jeugdtoernooi. Foto: Lya Cattel

Inschrijving nog geopend voor eerste RegioBank-jeugdtoernooi

Bommelerwaard trekt vele jeugdteams

well • Het idee kreeg amper een maand geleden pas gestalte, maar nu al lijkt het nieuwe jeugdvoetbaltoernooi in de regio Bommelerwaard een doorslaand succes te gaan worden. Tal van clubs hebben al jeugdteams aangemeld voor het RegioBank-jeugdtoernooi dat op zaterdag 26 augustus wordt gehouden. Onder hen zijn ook het Duitse SC Freiburg, FC Antwerp uit België en het Deense FC Kopenhagen, dat afgelopen seizoen nog de opponent van Ajax was in de Europa League.

Dat de eerste editie al direct zulke deelnemers zou trekken, had initiator Yordi Vos nooit durven hopen. De pas 17-jarige inwoner van Well zag het binnen no-time uitgroeien tot een internationaal toernooi en dat is mede te danken aan de lumineuze planning. Het is voor jeugdteams namelijk de ideale gelegenheid om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook de locatie is slim gekozen: op de sportparken van Well, Zuilichem, Brakel, Hedel en Nivo Sparta zullen teams uit negen verschillende categorieën (JO9, JO11, JO13, JO15, JO17, JO19, MO13, MO17 en MO19) het tegen elkaar gaan opnemen.

Vos was blij verrast met de bereidwilligheid van de verschillende clubs uit de regio: "Als ik hulp zocht, dan was die er altijd. BZC'14 (de gezamenlijke jeugdafdeling van Zuilichem en Brakel, red.) kwam bijvoorbeeld zelf naar me toe om mee te helpen. Er zijn zelfs al clubs die hebben gezegd dat daar volgend seizoen ook gevoetbald mag worden. Het is echt de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken", aldus de ambitieuze Vos, die opmerkt dat het idee per toeval is ontstaan: "Komend seizoen ga ik drie jeugdteams van Well trainen. Daarvoor wilde ik graag wat oefenwedstrijden in de voorbereiding regelen. Dat is op een gegeven moment een toernooivorm geworden en zo is het steeds verder uitgebreid." Moeiteloos noemt hij de vele clubs op die zich al bij hem hebben opgegeven. Delta Sports'95 is één van de meest opvallende namen. De club uit Houten vaardigt alle jeugdteams af, waarmee het aantal hard oploopt. "Het lijkt misschien veel te worden, maar dat komt ook doordat we negen verschillende categorieën hebben. Het staat juist nog in de kinderschoenen. Volgend jaar moet het écht groot gaan worden, het liefst over meerdere dagen verdeeld. Dan heb ik ook meer tijd om alles te regelen."

Inschrijven voor de eerste editie van het RegioBank-jeugdtoernooi is nog tot 1 augustus mogelijk via het e-mailadres Yordiv00@gmail.com.

Martin van Hemert