• Abdel Wahab in zijn mooie nieuwe winkel aan de Waterstraat.
• Abdel Wahab in zijn mooie nieuwe winkel aan de Waterstraat. Foto: Lya Cattel

Kledingreparatie Royal opent deuren

zaltbommel • In het gezellige pandje aan de Waterstraat 19a, het vorige onderkomen van De Bourgondiër, is sinds april Abdel Wahab neergestreken met 'Royal'.

Abdel kwam in 2011 vanuit Afghanistan naar Nederland en woont de laatste jaren in Tiel. In zijn geboorteland heeft hij altijd gewerkt als kleermaker en ook hier kon hij in zijn eigen vak aan de slag. "Ik heb heel veel ervaring", vertelt hij. "Nu wil ik heel graag zelfstandig ondernemer zijn."

Het smalle, diepe pand biedt voldoende ruimte aan meerdere professionele naaimachines. Een pantalon korter of langer maken, de mouwen van een colbert korter maken, een rok innemen of een nieuwe rits er inzetten; Abdel draait er zijn hand niet voor om. Hij heeft verschillende soorten naaimachines, onder andere één speciaal voor leer en éen speciaal voor tricot (stretch-stoffen). Klanten kunnen dus ook terecht voor reparaties of veranderingen aan bijvoorbeeld ski-jacks of motorkleding.

Gordijnen

Abdel is daarnaast heel goed met gordijnen, inkorten, op maat maken, het kan allemaal. Ook voor gloednieuwe gordijnen kan men bij Royal terecht. "Ik kom alles thuis opmeten en natuurlijk hang ik de gordijnen ook op", vertelt hij.

Naast het naai-aterlier biedt Abdel ook een wasserette- en stomerijservice aan. Ook kan hij naaimachines repareren. In drukke tijden is zijn broer Tawab altijd bereid om een handje te komen helpen.

Waterstraat

Drie maanden is de winkel nu open en zo langzamerhand begint de loop er in te komen. Abdel heeft het goed naar zijn zin in de Waterstraat. "Ik heb hele lieve buren", zegt hij, doelend op zijn directe buren, maar ook op de ondernemers aan de overkant van de straat. De klanten zijn alvast vol lof over Abdel. Wie bij hem de winkel binnenloopt, wordt altijd vriendelijk begroet en krijgt bovendien een kop koffie of thee aangeboden.

De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.