• 'De Muziekles' van Vermeer.
• 'De Muziekles' van Vermeer. Foto: aangeleverd

Zomerserie orgelconcerten van start

zaltbommel • In de Sint-Maartenskerk gaat zaterdag 1 juli om 16:00 uur de Zomerserie Orgelconcerten van start met een leerlingenconcert.

De concerten worden georganiseerd door de Muziekkring Bommelerwaard. Tijdens het eerste concert spelen leerlingen van Wout van der Linden uit Brakel en van Hugo Bakker, organist van de Sint-Maartenskerk.

De volgende leerlingen treden op: Annemarie van Bruchem en Gea van der Steeg (Bruchem), Johan Vat (Nieuwaal), Leendert en Pieter van Tuijl (Zuilichem), Jesse Copier (Brakel), Gerrit van Veen (Poederoijen), Dirk-Pieter Smitsman (Waardenburg), Johan de Bruijn uit Neerijnen en Adjan Smitsman uit Tiel.

Zij spelen onder meer werken van Johann Sebastian Bach, Jan Pieterszoon Sweelinck, Max Reger, Rheinberger en Rachmaninoff.

De stukken die gespeeld worden staan allemaal ook op het concertprogramma van professionele organisten en zijn regelmatig in Zaltbommel te horen, dus de leerlingen en docenten hebben de lat behoorlijk hoog gelegd!

Het concert begint om 16:00 uur en duurt naar verwachting ruim een uur. Er wordt voor dit concert geen entree geheven maar een bijdrage in de bestrijding van de onkosten wordt zeer op prijs gesteld. Aansluitend is het mogelijk om boven bij het orgel te kijken.

Het volgende concert wordt gegeven door Hugo Bakker (zaterdag 8 juli om 20:00 uur). Voorafgaand aan dat concert presenteert hij zijn eerste CD.

Het complete programma staat op:

q www.muziekkringbommelerwaard.nl