Afbeelding
Foto:

Nieuw zwembad mogelijk in de Waluwe

zaltbommel • Zaltbommel krijgt wellicht een nieuwe zwembad, naast de nieuwe sporthal in de Waluwe.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Het zou gaan om een zesbaans 15 x 25 meterbad met peuterbadje. De kosten voor de aanleg van het nieuwe zwembad zijn opgenomen in de Voorjaarsnota 2018, die op 6 juli door de gemeenteraad wordt besproken. Een definitief besluit valt in de gemeenteraad van september/oktober.

Wethouder Kees Zondag is heel tevreden over de Voorjaarsnota. "Het college is bijzonder trots", zegt hij. "De lasten voor inwoners gaan niet extra omhoog en we hebben alle afspraken uit het coalitieakkoord op een oor na gevild. We hebben dus geld voor allerlei wensen, zoals een nieuw zwembad."

Rotonde Gameren

In de Voorjaarsnota is ook geld gereserveerd voor de aanleg van een rotonde in Gameren, bij de kruising bij de Jumbo. Dat is een lange wens van de gemeenteraad. Verder heeft het college geld beschikbaar voor een proef met een fiets- en voetveer tussen Slot Loevestein en Zaltbommel. In eerste instantie is het de bedoeling het nieuwe veer te laten varen in de zomerperiode.

Proef Blauwe Zone

Op verzoek van de gemeenteraad gaat het college ook een proef doen met het invoeren van een Blauwe Zone in een aantal winkelstraten in de oude binnenstad. De proef moet een half jaar gaan duren. In de Voorjaarsnota staat verder dat de gemeente werk gaat maken van de bouw van het Fieppaviljoen. De gemeente zoekt hiervoor financiering van externe partijen en reserveert er de komende jaren ook zelf geld voor.

Volgens Kees Zondag heeft het college 'een voorjaarsschoonmaak' gehouden in de begroting. "Op sommige posten hielden we bijvoorbeeld structureel geld over, dat we nu hebben kunnen bestemmen voor andere zaken", licht hij toe.

Britta Alink