Afbeelding
Foto: Formido

Formido opent nieuwe verfafdeling

ZALTBOMMEL • Formido Zaltbommel heeft de afgelopen tijd de verfafdeling compleet vernieuwd. "We spelen specifiek in op de wensen van de klant", zegt bedrijfsleider Evert Baks.

De bouwmarkt is al 33 jaar een vertrouwd adres voor iedereen in de Bommelerwaard. Sinds 2001 is Formido gevestigd aan Van Voordenpark 8 in een mooi ruim pand met grote parkeergelegenheid. "In 2005 hebben we het 'Deco-concept' ingevoerd", vertelt Baks. "Tot die tijd richtte Formido zich vooral op mannen, maar met het Deco-concept werd het assortiment als het ware vrouwelijker. Naast de traditionele bouwmaterialen gingen we ook rolgordijnen, meubels en leuke spullen voor het interieur aanbieden." Het bleek een goede zet, want tegenwoordig is het voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld om eerst even bij Formido te kijken als ze iets aan hun interieur willen veranderen.

De verbouwing van de verfafdeling past daar heel goed in. "We gaan met onze tijd mee", zegt Baks. "De klanten reageren heel positief. Het is ook echt een plaatje geworden en het is allemaal veel duidelijker." Klanten kunnen nu in één oogopslag zien waar de verf van hun keuze te vinden is. Ook hangen er mooie sfeerimpressies aan de wanden, waarmee klanten inspiratie op kunnen doen. "Een paar keer per jaar nodigen we een stylist uit, die kleuradviezen geeft", vertelt Baks. "Klanten kunnen foto's van bijvoorbeeld hun woonkamer of slaapkamer meenemen en de stylist helpt dan bij het kiezen van de juiste kleur."

Alle soorten verf

Is de kleur eenmaal gekozen, dan is ook werkelijk alles mogelijk. Formido beschikt over alle soorten verf, van nog te mengen tot kant-en-klare kleuren, in alle prijsklassen, van de meeste bekende merken en natuurlijk het eigen merk. "Daarnaast vinden wij het heel belangrijk om onze klanten goed te adviseren", benadrukt Baks. "Vakkundigheid staat bij ons voorop."

Klussers kunnen bij Formido natuurlijk ook terecht voor alle andere materialen om goed te kunnen verven. Van schilderstape tot schoonmaakspullen, van kwasten tot verlengstukken.

Late night

De winkel is elke dag tot 21:00 uur geopend, maar vier keer per jaar organiseert Formido een speciale koopavond, waarbij korting wordt gegeven op vrijwel het complete assortiment. De eerstvolgende 'late night' koopavond staat gepland op vrijdag 14 juli van 18:00 tot 21:00 uur.