Dreamteam Brakel ook op SamenLoop

neerijnen • Ook een team uit Brakel deed vrijdag en zaterdag mee aan de SamenLoop voor Hoop Neerijnen.

Het team, dat uit twaalf leden bestond, heeft diverse acties gehouden en daarmee 1000 euro bij elkaar gelopen. De totale opbrengst was 57.456 euro. De SamenLoop startte vrijdagmiddag om 16:00 uur. Burgemeester Harry de Vries en voorzitter Bert Vos ontstaken de vlam en gaven daarmee het startsein. Daarna liepen de eregasten, mensen die kanker hebben of hebben gehad, de eerste ronde.

De teams liepen vervolgens in estafettevorm 24 uur lang rondes van 700 meter tegen de klok in als symbool voor de continue strijd tegen kanker. 's Avonds vond de indrukwekkende Kaarsenceremonie plaats. Onder begeleiding van fakkeldragers werd iedereen van het parcours naar het podium geleid en begon de ceremonie waarbij iedereen letterlijk stil stond bij kanker. Naar schatting duizend mensen volgden de ceremonie en sloten deze af met twee minuten oorverdovende stilte. Langs de route stonden verlichte kaarsenzakken waarop mensen persoonlijke boodschappen hadden geschreven.

Zaterdagmiddag hebben ongeveer 85 kinderen meegedaan aan de Kinderloop. Groepjes kinderen hadden verschillende acties gehouden om geld op te halen voor KWF. In de laatste uren verkochten de teams hun laatste spullen om de opbrengst nog verder te verhogen.