• Adrie en Sandra hebben er zin in.
• Adrie en Sandra hebben er zin in. Foto:

Fietstochten bij Orion

zaltbommel • Een tocht voor wielrenners en één voor 'gewone' fietsers, met afsluitend een barbecue bij de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Het belooft een topdag te worden op zondag 2 juli.

Adrie van der Meijden van de Zaltbommelse Stadsbrouwerij en Proeflokaal Orion zocht voor de organisatie van de wielertocht de samenwerking met Cycle Center 53-11. Daar werd enthousiast gereageerd. "We hebben nog niet eerder een tourtocht georganiseerd, ook omdat er best veel bij komt kijken. Daarom is het juist fijn om het samen met een andere partij te doen", zegt Sandra van Tuyl van CC 53-11.

Zo wordt de eerste Tour de Bommelerwaard een feit. Deze wielertocht is voor de beginnende en gevorderde wielrenner. Er worden twee verschillende routes gereden: 55 of 90 kilometer. Deelnemers kiezen uit drie verschillende fietstempo's (25, 28 of 31 km/u). De groepen rijden onder begeleiding van ervaren wielrenners, volgens het principe 'samen uit, samen thuis'.

Vanaf 10:00 uur staat er voor de deelnemers koffie en thee klaar. Bij terugkomst kunnen alle deelnemers genieten van de barbecue en een lekker biertje op het terras. Het inschrijfgeld voor dit hele programma bedraagt 13,50 euro. Aanmelden kan tot en met zondag 25 juni bij de brouwerij, Cycle Center 53-11 of via het online inschrijfformulier.

De samenwerking heeft een grote meerwaarde, vindt Adrie van der Meijden. "Door het netwerk van CC 53-11 komen er al aanmeldingen uit het hele land. Daarmee promoten we meteen Zaltbommel en de Bommelerwaard bij een grote groep mensen."

Om niet alleen de snellere racefietsers wil bedienen, is er ook een Tour de Bommelerwaard voor recreanten. Die wordt ondersteund door Rabobank Bommelerwaard. Leden van de Rabobank krijgen bij deelname aan de gezinstocht een speciale attentie.

De 'gewone' fietsers hebben keuze uit afstanden van twintig of vijftig kilometer, individueel of in een eigen groepje te rijden. Voor de recreanten staat de koffie tussen 12:00 en 13:00 uur klaar. Op de site van Stadsbrouwerij Zaltbommel is ook voor deze tochten een inschrijfformulier te vinden.

q www.zaltbommelse-stadsbrouwerij.nl
q www.cc5311.nl